Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na malima se osvaja prvenstvo

27.01.2012. 23:00
Na malima se osvaja prvenstvo


Na vrlo neugodnom gostovanju u Novskoj Zadrani danas imaju imperativ pobjede


Ne smijemo kiksati u malim utakmicama. Zapravo, ne smijemo kiksati u niti jednom dvoboju – najavljivali su kuglači Zadra drugi dio sezone u kojemu se pokušavaju održati u vrhu i, ukoliko se pojavi mogućnost, uključiti se u borbu za titulu. Stanje na ljestvici i ne izgleda toliko loše za Zadrane. Trenutno se nalaze na trećem mjestu prvenstvene ljestvice s 20 bodova, četiri manje od Konikom Osijeka i jednim manje od Zaprešića 1958 te se jednim više od Zaprešića. Osiječani u ovom trenutku imaju i utakmicu više, tako da četiri boda razlike nisu realna prednost. Doduše mora se priznati da Osiječani imaju u nastavku natjecanja i domaći dvoboj sa Zadrom, koji bi ih u konačnici mogao odvesti do titule. S druge strane taj dvoboj bi i Zadrane mogao vratiti u borbu za titulu. No, da se taj scenarij ostvari, kuglači iz Mocira moraju pobjeđivati u spomenutim malim utakmicama, a jedna takva je na rasporedu danas u 15 sati u Novskoj. Tamo će istoimeni domačin pokušati iznenaditi branitelja titule.
Dvoboj u Novskoj nije lagana utakmica, iako su domačini na vrlo niskom devetom mjestu prvenstvene ljestvice sa samo četiri pobjede, jednim remijem i čak osam poraza. Gledajući stanje na ljestvici zadarski kuglači ne bi trebali imati problema da i u ovom dvoboju dođu do pobjede. Ipak, valja napomenuti da je Novska uvijek bila neugodno gostovanje za svaku momčad. Radi specifičnih uvjeta u kuglani svaki gost ima dodatnu otežavajuću okolnost, a sigurno da nikakada nije ugodno igrati pod imperativom pobjede. A taj imperativ Zadrani danas itekako imaju, jer bi ih svaki nenadani poraz miljama udaljio od željene borbe za titulu, a njihove konkrenete itakako bi oduševio.
Što se tiče ostalih dvoboja definitivno valja izdvojiti onaj u Slavonskom Brodu gdje domaća Zanatlija čeka Zaprešić, momčad koja je takošer jedan od legetimnih kandidata za titulu, ali isto tako momčad koja u ovoj sezoni ima veliki problem s nekonstantnom formom. Već su igrači Zaprešića doživjeli dva kiksa i poraz u Slavnsokom Brodu najvjerojatnije bi ih potpuno udaljio od šanse za titulu.
Konikom Osijek je već unaprijed s očekivanih 8:0 riješio fenjeraša, sastav Tina, a niti Medveščak 1958 ne bi smio imati večih problema kod kuće s Velebitom za koji nastupa čitav niz Zadrana ili igrača koji su igrali u Zadru (Zubčić, Zrile, Mesić, Vidak…). Možda baš oni naprave iznenađenje i učine veliku uslugu svojem bivšem klubu… Takav scenarij ipak je teško za očekivati.


 PRVA KUGLAČKA LIGA




Raspored 14. kola: Novska – Zadar, Medveščak 1959 – Velebit, Zanatlija – Zaprešić, Poštar – Kandit Premijer, Rijeka – Grmoščica. Konikom IOsijek – Trilj 8:0 (unaprijed odigrano)