Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Gregov patentirao revolucionarni fokuser za borilačke sportove

Autor: Drago Bajković

27.01.2013. 23:00
Gregov patentirao revolucionarni fokuser za borilačke sportove

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Uvijek sam razmišljao kako napraviti trening što jednostavnijim, a da bude maksimalno učinkovit. I tako mi je pala jedna ideja na pamet, iskoristio sam princip volana da bi poboljšao svojstva fokusera – kazao je Gregov


Denis Gregov, predsjednik i trener zadarskog BK Diagora patentirao je fokuser koji bi mogao donijeti revoluciju u treninzima borilačkih sportova, prije svega u ultimate fightu. Gregov je inače višestruki državni prvak u full contactu. Veliko iskustvo na tom polju i želja za poboljšanjem uvjeta rada dovela je do ideje i realizacije projekta čije je testiranje obavila ekipa Pirahna Teama iz Zagreba. Fox Cro fokuser oduševio je trenere ovog kluba koji ističu da je idealan za početnike, ali i koristan za profesionalce. Posebno ističu oblik volana koji omogućva jednostavne izmjene u treningu. Naravno, Gregov je svoj patent zaštitio u Državnom Zavodu za intelektualno vlasništvo, a želja mu je da proizvod nađe svoje mjesto u svijetu borilačkih sportova.
– U sportu, tj u borilačkim vještinama sam cijeli život.  Uvijek sam razmišljao kako napraviti trening što jednostavnijim, a da bude maksimalno učinkovit. I tako mi je pala jedna ideja na pamet, iskoristio sam princip volana da bi poboljšao svojstva fokusera. Kao što se auto ne vozi trokutom ili četverokutom, tako je volan bio idealan za fokuser- kazivao je jučer Denis Gregov.
Kome Fox Cro fokuser može pomoći u radu?
– On je idealan za sve borilačke sportove. Uz to vrlo je iskjoristiv kako za rad profesionalaca, tako i za rekreativce. Gdje s njegove prednosti. Prije svega omogućava brzu izmjenu udaraca i lagano prebacivanje iz ruke u ruku.
Koji je bio prvi korak nakon što ste realizirali tu ideju?
– Želio sam time zaštititi nešto čega sam se ja dosjetio i zato sam patentirao taj proizvod. To je svojevrsna zaštita na industrijski dizajn. Fokuser sam dao u Ultimate klub Piranha kako bi kroz svoje treninge obavili svojevrsno testiranje proizvoda. Ono je bilo više nego pozitivno i općenito dosta ljudi koji se bave borilačkim sportovima imaju riječi hvale.
Postoji li interesa za Fox Cro fokuser?
– Još je to u povojima, ali moram priznati da ima interesanata. Treba ipak proći određeni period da bi to u potpunosti zaživjelo. Ja sam u svakom slučaju optimist.
Boksački klub Diagora nastavlja sa svojim radom. Planovi?
– U prošloj smo godini imali srebro i broncu s Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete. Antonio Šimić je osvojio brončano odličje u kategoriji -60 kg, a Ante Galešić je postao viceprvak Hrvatske u kategoriji -52 kg. Treninzi su u punom jeku, za nadolazeće državno prvenstvo u koje će se u ovisnosti o dobnim kategorijama odvijati tijekom ožujka, travnja i svibnja. imako dvadesetak članova koji svakodnevno treniraju u Diagori i ne bojim se za budućnost jer talenata ne manjka – kazao je na kraju razgovora Gregov.