Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Opljačkali biogradskog urara i Zadranku u pedijatrijskoj ambulanti

Autor: Minja Gugić

27.01.2013. 23:00
Opljačkali biogradskog urara i Zadranku u pedijatrijskoj ambulanti


U dva dana proteklog vikenda zadarski su policajci zabilježili niz provala i krađa pa je tako u petak na večer, na trgu Hrvatskih velikana, u obližnjem Biogradu razbojnik provalio u urarsku radnju iz koje je odnio nekoliko satova. Vlasnik urarske radnje (38) ostao je tako bez satova koji su vrijedili više tisuća kuna. Krađa se dogodila i u mjestu Paljuv gdje je netko provalio u obiteljsku kuću 64-godišnjeg mještanina iz koje je ukrao televizor i miniwash. I u ovom je slučaju riječ o šteti od nekoliko tisuća kuna.
U mjestu Kolan, na otoku Pagu, provaljeno je u apartman 59-godišnjeg Slovenca iz kojeg su ukradena dva bicikla u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Slovenac je krađu ovoga vikenda prijavio policiji, a dogodila se najvjerojatnije tijekom mjeseca. U Ulici kraljice Jelene u Bibinjama u noći sa subote na nedjelju s kuće, u vlasništvu 73-godišnjaka, ukradeno je 40-ak metara bakrenih oluka i 20-ak metara bakrenog konopca u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. U subotu poslijepodne u ulici Akcije Maslenica nepoznati počinitelj je iz trgovine nakitom ukrao dvije srebrne ogrlice vrijedne nekoliko tisuća kuna. Još je jedan bicikl proteklog vikenda nestao u ulici Franka Lisice u Zadru i to iz dvorišta obiteljske kuće 41-godišnjeg Zadranina.
U Vukovarskoj ulici u Benkovcu provaljeno je u kiosk, a nestala je veća količina raznih cigareta. Ista se stvar dogodila i u mjestu Drage, u ulici Blaža Jurišića, gdje je provaljeno u prodavaonicu mješovite robe. Ukradena je, također veća količina cigareta, ali i drugih artikala.
Moped Tomos 74-godišnjaka iz Zadra nestao je iz dvorišta njegove kuće u Pakoštanama, a vlasniku je pričinjena šteta od nekoliko tisuća kuna.
Šteta od nekoliko stotina kuna pričinjena je 56-godišnjoj Zadranki kada joj je nepoznati drznik iz pedijatrijske ambulante, u ulici Vatroslava Lisinskog u Zadru, ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima.