Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HRZ u Omanu

27.01.2017. 23:00
HRZ u Omanu


Na poziv zapovjednika Omanskog kraljevskog zrakoplovstva generala Matar Bin Ali Bin Matar Al-Obaidania, izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) od utorka, 24. siječnja do četvrtka, 26. siječnja 2017. godine, boravilo je u službenom posjetu kraljevskim zračnim snagama u Sultanatu Omanu. U izaslanstvu HRZ i PZO-a bili su vođa akrobatske grupe Krila Oluje i zamjenik zapovjednika Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a pukovnik Damir Barišić i bojnik Ivan Krizman, voditelj obuke 3. naraštaja omanskih pilota koji su školovanje završili krajem prošle godine u bazi Zemunik.
Tijekom posjeta hrvatski piloti bili su gosti u Muscatu na svečanoj promociji pilota Omanskog kraljevskog zrakoplovstva RAFO (Royal Air Force of Oman), a hrvatske pilote primio je i zapovjednik Omanskog kraljevskog zrakoplovstva general Al-Obaidani, koji je zahvalio na suradnji i izvrsnosti koje HRZ i PZO već četvrtu godinu zaredom postiže u školovanju omanskih pilota u Zemuniku.
Nova skupina omanskih pilota već se nalazi u Zemuniku, a krajem veljače ove godine započinje i njihova letačka obuka na avionima Pilatus PC-9M. Kroz tri naraštaja školovanje u Zemuniku do sada uspješno završilo 30 omanskih pilota.