Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Odgođeno suđenje trojici zbog “trave”

Autor: Minja Gugić

27.02.2009. 23:00
Odgođeno suđenje trojici zbog “trave”

Foto: Mario PADELIN



Zbog bolesti 27-godišnjeg Marina Dražića kao trećeoptuženog jučer je na Županijskom sudu u Zadru odgođeno suđenje njemu i Šimi Ricovu (38) te Oliveru Bacalji (38) koji su optuženi zbog posjedovanja droge.
Naime, prema optužnici zadarskog tužiteljstva Bacalja je optužen da je 17. srpnja prošle godine u mjestu Kali na otoku Ugljanu Marinu Dražiću prodao oko 103,9 grama “trave” koja je bila spremljena u tri paketića s manjim količinama, a na ilegalnom tržištu vrijedi oko tri tisuće kuna. Osim toga policajci su “premetačinom” njegove kuće pronašli još 46 tableta heptanona koje je, prema optužnici, namjeravao prodati zadarskim ovisnicima na ulici.
Ricov je optužen da je početkom travnja, također, u mjestu Kali zasadio najmanje deset stabljika marihuane te ih je uredno uzgajao, njegovao i zalijevao više od tri mjeseca, dok ju policajci nisu otkrili.
Marin Dražić je optužen zbog posjeda. On je od Bacalje kupio najmanje 103,9 grama “trave” da bi je prodavao ovisnicima na otoku Ugljanu.
I dok je Bacalja u pritvoru, Ricov i Dražić se brane sa slobode.
Zanimljivo je da je Oliver Bacalja suprug Lorijane Bacalja (43) koja je prije nekoliko dana na Županijskom sudu u Zadru proglašena krivom, također zbog zloporabe opojne droge te je nepravomoćno osuđena na dvije godine zatvora.