Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zašto ne vjerovati u pobjedu

Autor: Drago Bajković

27.02.2009. 23:00
Zašto ne vjerovati u pobjedu

Foto: Vedran SITNICA



Zadar ima šansi na Kantridi ostvariti pozitivan rezultat, pa zašto se i ne nadati pobjedi – kaže Šaranović


Cibalia je već daleka prošlost o kojoj igrači Zadra više ne žele razmišljati. Od ponedjeljka ujutro sve misli usmjerene su prema Kantridi gdje Zadar u nedjelju igra protiv Rijeke. Pobjeda protiv Vinkovčana na startu proljetne polusezone Zadranima je osim bodovno, puno značila i u psihološkom segmentu. Samopouzdanje je naraslo i igrači Dalibora Zebića vjeruju da i sljedeće nedjelje mogu ostvariti pozitivan rezultat u Rijeci.
– Naša igra iz prvog poluvremena protiv Cibalije recept je za Kantridu. Igrali smo kompaktno, baš onako kako treba. Upravo iz tog zajedništva stigla su i dva zgoditka u prvih 45 minuta. A igra iz drugog poluvremena je ona koju nikako ne smijemo prezentirati u Rijeci jer se nećemo dobro provesti – govorio je jučer ujutro iskusni napadač Zadra Edin Šaranović.
Šaranović smatra da se taj dobar period igre može i mora produljiti na najmanje 75 minuta.
– Najvažnije nam je bilo pobijediti Cibaliju i osvojiti tri boda na početku proljetnog dijela prvenstva. Naravno da smo analizirali utakmicu i svjesni smo da igru iz drugog poluvremena ne smijemo ponoviti. Imali smo vodstvo od 2:0 koje nas je malo uljuljkalo, mislili smo da je posao završen. Međutim, to je rezultat koji zna biti jako opasan, ako suparnik smanji zaostatak. Tako se i dogodilo. Igru koju smo prezentirali u prvom poluvremenu moramo produžiti na najmanje 75-80 minuta. Tada ćemo, gotovo sam siguran, iz utakmica izlaziti kao pobjednici. Ova momčad nema zvijezde, ali ima niz kvalitetnih igrača koji zajedništvom mogu napraviti velike rezultate. Dobra smo klapa i ne sumnjam da ćemo u nastavku prvenstva izgledati puno bolje nego protiv Cibalije.
Vinkovčani su zaboravljeni, a Zadrani okrenuti gostovanju na Kantridi.
– Od ponedjeljka razmišljamo i razgovaramo samo o Kantridi. Cibalia je stvar prošlosti. Činjenica je da nas očekuje teško gostovanje u Rijeci i ako mislimo napraviti pozitivan rezultat moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu.
Šaranović je komentirao nastup Rijeke u Gradskom vrtu i rezultat 2:2.
– Rijeka se uspjela iz Osijeka vratiti neporažena i time je svakako ostvarila pozitivan rezultat. Vidjeli smo i ovaj put da Riječani imaju jake adute u braći Anasu i Ahmadu Sharbiniju. Međutim, ima tu još niz kvalitetnih igrača i bilo bi pogrešno razmišljati da igraju samo braća Sharbini. Smatram da Zadar ima šansi na Kantridi ostvariti pozitivan rezultat, pa zašto se i ne nadati pobjedi. Nikoga ne podcjenjujem, ali smatram da možemo prikazati još bolju igru nego protiv Cibalije, a tada Rijeci ne bi bilo lako protiv nas.
U Zadrovim redovima postoji želja i za sportskom osvetom, jer Rijeka je deklasirala Zadrane u jesenskoj utakmici na Stanovima.
– Nisam bio tu, ali kod suigrača postoji velika želja da im uzvratimo za taj poraz na Stanovima. Čini mi se da momčad s Kantride igra bolje na gostovanjima, kod kuće su se puno puta znali namučiti prošle jeseni. U svakom slučaju smatram da puno ovisi o nama samima kako ćemo se provesti u Rijeci. Svatko od nas mora dati 110 posto svojih mogućnost i onda nije nemoguće iznenaditi Rijeku. U tom slučaju kada daješ maksimum, možeš sam sebi oprostiti i ako doživiš poraz. U svakom slučaju na Kantridi ćemo ostaviti srce na terenu – rekao je na kraju razgovora Edin Šaranović.


 MOGU JOŠ PUNO BOLJE




Edin Šaranović je bio asistent Želimiru Terkešu za jedan od dva zgoditka koliko ih je postigao protiv Cibalije. Djelovao je vrlo uigrano u paru s Terkešom.
– Ne samo da mi je super surađivati s Terkešom na terenu, već i sa Suraćem, Županom, Ljubičićem i ostalima. Ponavljam, najvažnije je da kao momčad djelujemo homogeno i onda će svaki put iskočiti poneki pojedinac. I jesam i nisam zadovoljan svojom izvedbom protiv Cibalije. Smatram da sam mogao još i bolje reagirati u nekoliko situacija, ali nisam nestrpljiv. Možda sam jednom mogao uštopati loptu, a ne tući iz prve. Također sam mogao u jednoj situaciji krenuti jedan na jedan, a ne asistirati. U svakom slučaju, iako najviše volim zabijati golove, odmah bih potpisao da ja ne postignem zgoditak do kraja prvenstva, a Zadar ostane u Prvoj ligi. A za moje igre siguran sam, da će ih biti puno boljih do kraja prvenstva.