Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stigao je trenutak da pobijedim oca

27.02.2011. 23:00
Stigao je trenutak da pobijedim oca


Otac je izjavio kako bi volio da postignem hat-trick, a da Cibalia na kraju pobijedi 4:3. Hvala mu na lijepim željama, ali ja bih više volio ne zabiti zgoditak, a da se mi iz Vinkovaca vratimo s bodom – kazao je Antonio Mršić


Prvoligaška nogometna karavana prošli vikend krenula je u proljetni dio prvenstva. Zadrani su polusezonu trebali otvariti u subotu u Vinkovcima gdje u sklopu 19. kola gostuju kod Cibalije. Međutim, zbog snijega utakmica je odgođena za utorak, 1. ožujka.
Kroz pripremno razdoblje prvoligaš sa Stanova nije briljirao, ali u “generalki” protiv Karlovca Zebićeva momčad imala je više nego solidno izdanje koje su garnirali pobjedom. U svakom slučaju svakog zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu u Donatovu gradu zanima koliko ovaj Zadar može, a u Gradu na Bosutu vidjet ćemo kako će Zadrani startati u drugi dio sezone. Bit će to i sudar oca i sina, Stanka Mršića kao trenera Cibalije, i jedne od najvažnijih violina Zadrove momčadi, sina Antonija.
– Otac je izjavio kako bi volio da postignem hat-trick, a da Cibalia na kraju pobijedi 4:3. Hvala mu na lijepim željama, ali ja bih više volio ne zabiti zgoditak, a da se mi iz Vinkovaca vratimo s bodom – dobro raspoložen jučer ujutro bio je Antonio Mršić.
– U Vinkovce ne putujemo s izvješenom bijelom zastavom, to nikako. Želja i cilj nam je ostati neporaženi. Protiv Cibalije na njihovom terenu gotovo uvijek igramo dobro i nadam se da će tako biti i ovoga puta.
Bartolović i Kresinger
Zadranima hendikep predstavlja neigranje Želimira Terkeša u vršku napada koji se još nedovoljno oporavio od ozljede.
– Sigurno je da će nam Terkeš itekako nedostajati, jer se radi o kvalitetnom igraču kojega itekako cijene suparnici. Kada je on uz Santinija u napadu imamo puno više opcija. Međutim, koga nema, bez njega se mora. Na nama ostalima je da nadoknadimo njegov izostanak.
Koji je recept mislite primijeniti u Vinkovcima? Hoće li se igra Zadra orijentirati na obranu i prijetnje iz kontri i polukontri?
– Prije svega moramo odigrati momčadski u Vinkovcima. To bi značilo da cijela momčad sudjeluje u obrambenim zadacima, ali isto tako da se nama u napadu pridružuje što više igrača. Vrlo važno će biti ukočiti igru vezne linije Cibalije, ne dozvoliti im da se razmašu i diktiraju tempo. Smatram da je vrlo važno zaustaviti Bartolovića i Kresingera koji su vrlo važne karike u igri domaće momčadi. U svakom slučaju pred nama je težak zadatak, ali nikako ne i neostvariv.
Prva kola obično donose dosta iznenađenja. Potvrda tome je i pobjeda Hrvatskog dragovoljca u Puli, pa i bod Intera na Poljudu. Nada li se i Zadar nečemu sličnom u Vinkovcima?
– Svi prvoligaši s nestrpljenjem su očekivali početak proljetnog dijela, između ostalog da vide što su napravili tijekom priprema. Istina je da iznenađenja ima uvijek više u tim prvim kolima i uostalom, zašto se ne nadati i ne vjerovati da nam nešto slično ne može poći za nogom u Slavoniji. Nemamo imperativ, puno toga možemo dobiti u Vinkovcima, a relativno malo možemo izgubiti. Psihološki pritisak praktički ne postoji što nam može dati određenu nesputanost u igri.
Težak teren
Kakav god teren bio sutra u Vinkovcima bit će teško igrati. Težak teren otvara mogućnost i nespretnih startova.
– Uvjeti uvijek određuju kako će se igrati, ali kako bude nama tako će i njima. Nogomet je muška igra i nikada u utakmicu ne ulazim sa strahom. Ne smatram da će biti grubosti, mislim da će utakmica biti fer i korektna.
I na kraju, može li sin napokon nadmašiti oca?
– Istina je da nikada nisam pobijedio oca, o tome smo govorili Možda s razlogom, jer se nadam da je taj trenutak napokon došao – u dobrom raspoloženju završio je razgovor s optimističnim Antonijom.


Prva HNL




Rezultati 19. kola: Hajduk –  Inter 0:0, Istra 1961 – Hrvatski  dragovoljac 0:1 (Leko 11), Varaždin – Rijeka 3:0 (Vugrinec 4,  Škvorc 45, Glavina 58), Slaven  Belupo – Split 1:2 (Benko 14/Golubović 29, Bučan 60), Karlovac  – Dinamo 0:1 (Šitum 12), Lokomotiva – Osijek 0:0, Zagreb –  Šibenik 1:1 (Krstanović 7 / Jelić  72), Cibalia – Zadar (1. ožujka,  15 sati).
Redoslijed: Dinamo 48, Hajduk 41, Cibalia, Split 30, Inter 29, Varaždin 28, Karlovac 26, Rijeka 25, Sl. Belupo 24, Osijek, Zadar 23, Zagreb, Lokomotiva 22, Šibenik 19, Istra 1961 18, Hrv. drag. 10
U 20. kolu (4./5. ožujka) igraju: Zadar  – Hajduk (5. ožujka, 15 sati), Hrvatski  dragovoljac – Varaždin, Rijeka – Karlovac, Dinamo – Slaven Belupo, Split –  Cibalia, Inter – Zagreb, Šibenik – Lokomotiva, Osijek – Istra 1961.