Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ilija dobio stotinu TV programa

27.02.2012. 23:00
Ilija dobio stotinu  TV programa


U zadarskom T-Comu ljubazno su se ispričali zbog pričinjene neugodnosti jer s problemom, dok nije objavljen u novini, tvrde, niti bili upoznati. Odmah su reagirali i postavili satelitski tanjur na kuću, kazao je Ilija Margarin


Nakon više od tri mjeseca problema, 47-godišnjem Iliji Margarinu iz Korlata, 80-postotnom invalidu s preboljenom dječjom paralizom, omogućeno je gledanje satelitskog MAXtv Sata.
Naime, poslije napisa u našem listu, najvećem obožavatelju poznate splitske pjevačice Doris Dragović na pročelje kuće montirana je satelitska antena i sad nesmetano može gledati digitalnu televiziju nove generacije s preko sto TV programa.
– Nakon objave u Zadarskom listu iz T-Coma brzo su reagirali. Ljubazno su se ispričali zbog pričinjene neugodnosti jer s problemom dok to nije objavljeno u novini, tvrde, niti bili upoznati. Odmah su reagirali i postavili satelitski tanjur na kuću, kazao je Ilija Margarin, zahvaljujući pritom Tomislavu Vojvodiću iz zadarskog T-Coma.
Prethodno se s T-Comom igrao gluhih telefona. Od početka prosinca stalno je nazivao telefone za korisnike i dobivao različite odgovore od različitih djelatnika.
– Kad bi ih uspio dobiti nešto bi mi obećali, slali ovamo ili onamo, ali bez rješenja. Obilazio sam i pošte u Biogradu na Moru i Benkovcu, trokolicom sam bio i u Zadru i opet ništa, navodi Ilija ističući kako su ga od “sloma živaca” spasile pjesme Doris Dragović.
Kako u Korlatu nemaju fiksnu telefonsku liniju prije više od tri mjeseca, 14. studenog 2011. godine Ilija je u Benkovcu potpisao ugovor za satelitski MAXtv Sat sa šestomjesečnom promotivnom cijenom od jedne kune plus poštarina.
– Mislio sam da je to dovoljno jer su dvoje ili troje mojih sumještana već prije imali ugrađen MAXtv Sat sa satelitskim tanjurom i uređajem. Digitalni program su uredno gledali te sam se i ja poradovao skraćivanju dugih zimskih dana uz televizijski program, govori Margarin koji je do obnove kuće u Korlatu čak 20 godina bio prognanik u Sv. Filipu i Jakovu i Zadru.
I na početku priče sve je na to i upućivalo. Tjedan dana nakon potpisivanja ugovora uređaj mu je dostavljen u kuću u Korlat, sedam kilometara zapadno od Benkovca.
– Svakog mjeseca uredno sam i na vrijeme plaćao mjesečnu nadoknadu, unatoč tomu što nisam pogledao ni sekundu, tisućinku sekunde programa na MAXtv Satu. Prošlo je preko sto dana i ništa, prisjeća se Ilija.
Malo tko u Zadru i okolici zapravo ne poznaje Iliju, na čijoj je trokolici zalijepljena zajednička fotografija s Doris Dragović i natpis “Doris u srcu”, no nije se nadao da će opet dobiti medijsku pozornost i da će ona pripomoći rješavanju problema digitalnog televizijskog programa.