Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Loši smo u završnici

27.02.2012. 23:00
Loši smo u završnici


Očito imamo određen psihološki problem, a moramo priznati da nam ove sezone nedostaje i kvalitete – kaže Ukalović


Kuglači Zadra u subotu su doživjeli novi poraz. Nakon tijesnog poraza u gostima kod Novske, Zadrani su u subotu u Zagrebu protiv Medveščaka 1958 odigrali mnogo bolju utakmicu, vodili, bili u igri i u konačnici izgubili.
– Malo je frustrirajuće ponovno gubiti utakmice u završnici – rekao je kuglač Zadra Luka Ukalović.
S ovim porazom Zadrani su se oprostili od napada na titulu. Šteta, jer su Medveščaku mogli vratiti za domaći poraz, a i vratiti se u borbu za vrh ljestvice.
– Bila je to vrhunska utakmica. Do samog kraja smo bili u vodstvu i imali velike šanse za pobjedu.
Ali…
– Nažalost, Filip Zelić, a kasnije i Hrvoje Marinović koji ga je zamijenio, nisu uspjeli izdržati pritisak ovako važne utakmice. Oni su ostvarili lošiji rezultat koji nas je u konačnici stajao pobjede.
U proteklim sezonama neizvjesne završnice u pravilu su pripadale Zadru. Ove sezone nije tako.
– Očito imamo određen psihološki problem, a moramo priznati da nam ove sezone nedostaje i kvalitete. Jednostavno ne znamo utakmicu privesti kraju. To nam je napravilo mnogo problema u ovoj sezoni. Sigurno da nas je u mnogome i usporila ozljeda Kostadina Maneva. Čovjek ima problem s kukom i koljenom i ne može niti blizu davati ono što se od njega očekuje. Njegovi rezultati bi trebali biti vrhunski, a on je ispod prosjeka.
Porazom od Novske i Medveščaka 1958 izgubili ste šansu za titulu, a polako vam bježi i treće mjesto s kojim bi u konačnici trebali izboriti nastup u europskim natjecanjima.
– Sada moramo naći način da izborimo treće mjesto. Način da uhvatimo nastup u europskom natjecanju je i završnica Kupa. Moramo se sad konsolidirati i naći način da i iduće sezone nastupamo u Europi.
U idućem kolu u Zadru gostuje Trilj, posljednjeplasirana momčad lige koja u dosadašnjem dijelu prvenstva nije ostvarila niti jednu pobjedu.
– Ta utakmica će ipak biti nešto lakša za nas. Ne bismo smjeli imati problema u tom dvoboju, a nakon toga nas očekuju itekako teški izazovi – dodao je Ukalović.