Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Oliver na Višnjiku 22. ožujka

27.02.2012. 23:00
Oliver na Višnjiku 22. ožujka


Nakon velikog koncerta održanog prošlog ljeta na gradskoj plaži Kolovare, Oliver Dragojević opet u velikom stilu dolazi u Zadar. Oliver će 22. ožujka s početkom u 20 sati nastupiti u dvorani Krešimira Ćosića, a što će se sve događati na koncertu, saznat će se na novinskoj konferenciji ovog četvrtka.
U međuvremenu, poznato je da će Olivera pratiti gudački orkestar pod ravnanjem Alana Bjelinskog, a gostuju i Ante Gelo, kao Oliverov dogogodišnji prateći bend Delfini.
Prodaja karata kreće od 2. ožujka, a prvih sto kupaca ulaznica za tribine ostvaruje popust od 50 posto. Cijena će biti vrlo pristupačna, doznajemo od producenta Željka Petreša.
Oliver u Zadar ponovno dolazi nakon kraće stanke zato jer se radi o koncepciji drugačijoj od one predstavljene prošlog ljeta.
– To je program uz pratnju gudačkog orkestra pod ravnanjem Alana Bjelinskog s kojim je Oliver gostovao u pariškoj operi i operi u Sidneyu. Radi se o sasvim drugačijem programu, kazao je Petreš dodajući i to kako će uz Zadar, Oliver ovakvu koncertnu kombinaciju prezentirati u svega još nekoliko gradova ove godine, i to iz razloga što izvedba zahtjeva posebne uvjete.
– Takva vrsta glazbe zahtjeva posebnu dvoranu i posebne uvjete. Zadarska dvorana je po svom kapacitetu i pretpostavkama idealna za ovakav koncert. Druge dvorane su prevelike, premale ili nisu akustički dobro riješene, pojasnio je Petreš. Za sada, uvjete zadovoljavaju jedino zadarska dvorana Krešimira Ćosića te Lisinski gdje je ista koncepcija predstavljena prije nešto manje od dvije godine.