Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ovo je naša realnost

27.02.2012. 23:00
Ovo je naša realnost


Ako u konačnici uđemo u doigravanje, a malo nas dijeli od toga, to će biti za nas veliki uspjeh – kaže Tomislav Maraković


Stolnotenisači Donata su u subotu doživjeli najteži poraz ove sezone. U dvoboju s Dr. Časlom nisu uspjeli uhvatiti niti jedan set, a konačnih glatkih 4:0 najbolje opisuje situaciju. No, ovakav težak poraz zapravo je realnost, jer su Zagrepčani u ovom trenutku miljama daleko od ostatka lige. Dok se Dr. Časl ravnopravno u europskim natjecanjima bori s najboljim europskim momčadima, ostatak lige je na potpuno suprotnoj strani, niti blizu kvalitete koju bi liga koja se (ničim izazvana) nazvala Superliga, trebala imati.
– Ovo je realnost. Dr. Časl je mnogo bolji od nas. Da smo pružili i dvostruko bolji otpor i odigrali iznad svojih mogućnosti, teško da protiv njih možemo uhvatiti ijedan set – istaknuo je Tomislav Maraković, stolnotenisač Donata.
Zadrani su u drugom dijelu sezone već napravili dosta dobrih stvari. Pobjedama nad Pulom, Vodovod Osijekom i Olimpijom manje-više osigurali su četvrto mjesto i praktički stigli do plasmana u doigravanje.
– Ako u konačnici uđemo u doigravanje, a malo nas dijeli od toga, to će biti za nas veliki uspjeh. Plasman među četiri najbolje momčadi nam je i bio cilj na početku sezone i smatram da smo na najboljem putu da ostvarimo to očekivanje.
U idućem kolu u Zadru gostuje dubrovački Libertas, sastav koji je trenutačno na trećem mjestu. U prvom dijelu sezone Libertas je na svom terenu slavio protiv Donata sa 4:0. Ipak, Maraković vjeruje da se Dubrovčane u Zadru može svladati.
– Smatram da se na njihovu trećem igraču Marku Habijancu može ostvariti dvije pobjede. A niti Juzbašić i Simović nisu nepobjedivi. Bit će to zanimljiv i otvoren dvoboj, a u konačnici se nadam i našoj pobjedi.
“Gospari” su treći s pobjedom više od Donata. Može li se preko eventualne pobjede protiv Libertasa napasti i treće mjesto i izbjeći Dr. Časl u polufinalu doigravanja?
– Realno, šanse za to nisu velike. Oni imaju pobjedu više od nas, ali i razliku od 4:0 iz prve utakmice. Teško da ćemo uspjeti stići do te pozicije. Da nismo doživjeli takav poraz u prvom našem dvoboju, nekakve šanse bismo i imali – zaključio je Maraković.