Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Protiv Gorice punili baterije za Lokomotivu

Autor: Drago Bajković

27.02.2013. 23:00
Protiv Gorice punili baterije za Lokomotivu


Trener Ferdo Milin u subotu ne može računati na Marcela Heistera koji je protiv “pjesnika” dobio crveni karton, a neće biti niti prvog topnika Antonija Mršića koji je “zaradio” treći žuti karton


Nogometaši Zadra iskoristili su razmak između dva kola i po prvi put gostovali u Gorici gdje su odigrali prijateljsku utakmicu s članom druge ŽNL, momčadi Gorice. Naravno, pobijedili su favorizirani Zadrani i to sa glatkih 5:0 što se i očekivalo. “Zaprijetio” je svojim igračima trener Ferdo Milin rekavši da želi vodjeti barem pet golova u mreži suparnika. I bilo je taman toliko. Prvo poluvrijeme domaći su se zaista dobro držali te su imali čak i tri vrlo ozbiljne šanse koje nisu završile u mreži ponajprije zbog toga jer je Tomo Gluić vrlo dobro reagiarao. Ipak, domaći su pred kraj primili dva gola, a u drugom poluvremenu do izražaja je došla kvaliteta i bolja tjelesna spremnost te su domaći posustali, a Zadrani su “zabili” još tri gola. No, zato u trećem poluvremenu nije bilo zastoja. Braća Ikić potrudila su se da lijepo ugoste nogometaše i vodstvo Zadra. Uz nezaobilaznu janjetinu nogometaši Zadra su utvrdili da bi zbog toga za 10-15 dana ponovo rado odigrali utakmicu u Gorici. Nadamo se da su se usput dovoljno nakupili snage da u idućem kolu “povuku” Lokomotivu.
Kao što je poznato momčad Ferde Milina je u prošlom kolu doživjela poraz u Kranjčevićevoj 2:1. Iako je ulazak u nogometno proljeće bio idealan, Zadrani nakon Intera nisu isto uspjeli isto ponoviti i kod Zagreba. Na dnu prvoligaške ljestvice vlada velika gužva, čak pet momčadi smjestilo se u tri boda razlike. Kako bilo da bilo pred Zadranima je zatjevna subota u kojoj pod svaku cijenu na Stanovima moraju pobijediti Lokomotivu. Lokosi su proljeće otvorili remijem u Puli, a u posljednjem su kolu kod kuće slavili protiv Splita. U svojim redovima imaju trenutačno najboljeg strijelca Lige Andreja Kramarića koji je do sada 13 puta tjerao suparničke vratare da vade loptu iz svoje mreže. Uz to trener Ferdo Milin u subotu ne može računati na Marcela Heistera koji je protiv “pjesnika” zaradio crveni karton, a neće biti niti prvog topnika Antonija Mršića koji je “zaradio” trećeg žutka. Vjerujemo ipak da Zadrani mogu izvući i posljednji atom snage i protiv Lokomotive osvojiti vrijedan trobod. U posljednjem kolu tzv regularnog dijela sezone to bi jednostavno bilo neophodno. Rezultat 1:0 bio bi sasvim dovoljan.