Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Santini: Vjerujem da je ovo tek početak

Autor: Drago Bajković

27.02.2013. 23:00
Santini: Vjerujem da je ovo tek početak


Kada sam ušao u igru, već u prvom dodiru s loptom pogodio sam prečku. Pomislio sam, pa neće valjda opet, međutim, minutu kasnije našao sam se na pravom mjestu i nije mi preostalo drugo nego poslati loptu u mrežu – kazao je Santini


Ivan Santini, zadarski nogometni internacionalac koji svoj kruh zarađuje u Freiburgu, zabio je svoj prvijenac u Bundesligi, točnije u Njemačkom nogometnom kupu. I ne samo to, izborio je i najstrožu kaznu duboko u sudačkoj nadoknadi. Nevjerojatan je bio rasplet četvrtfinalnog dvoboja Njemačkog nogometnog kupa. Iako je domaćin Mainz u prve četiri minute već vodio 2:0, u završne četiri minute, ponajprije zahvaljujući Ivanu Santiniju i njegovom pogotku, te izborenom kaznenom udarcu, gosti iz Freiburga uspjeli su osigurati produžetke te uz se potpuni preokret plasirati se u polufinale DFB-Pokala. U redovima Mainza Ivan Klasnić čitav je dvoboj odgledao s klupe, a svakako nije pomoglo to što su 25 minuta prije kraja na travnjaku ostali s desetoricom igrača.
Mainz je vrlo rano poveo, Parker je zatresao mrežu već u 2. minuti, a na 2:0 povisio je Zimling samo dvije minute kasnije. Ivan Santini je u igru ušao u 84. minuti, a smanjio je zaostatak Freiburga dvije minute kasnije. Trebale su mu samo dvije minute i dva dodira s loptom kako bi postigao pogodak. Ginter je snažno pucao, pogodio vratnicu, a na pravom mjestu našao se 23-godišnji hrvatski napadač, koji loptu bez problema posprema u mrežu.
– Što reći. Malo je kazati da sam zadovoljan – kazivao je Santini kada smo ga dobili na mobitel.
– Toliko dugo sam čekao taj pogodak u Bundesligi i napokon se dogodilo. Kada sam ušao u igru, već u prvom dodiru s loptom pogodio sam prečku. Pomislio sam, pa neće valjda opet, međutim, minutu kasnije našao sam se na pravom mjestu i nije mi preostalo drugo nego poslati loptu u mrežu. Nisam imao vremena niti za proslavu gola, pokupio sam loptu i potrčao s njom na centar. Vjerovao sam da možemo preokrenuti rezultat.