Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čak 12 kandidata za tri mjesta pročelnika

27.02.2014. 23:00
Čak 12 kandidata za tri mjesta pročelnika


Za „Otoke i okoliš” javilo se sedam kandidata čije kandidature ocjenjivati povjerenstvo u sastavu: Darko Kasap, Slavica Kardum i Meri Barač, a za „Građevinske” dvoje kandidata koje će provjeravati također Darko Kasap te Ivica Katić i Žana Klarić
Za tri pročelnička mjesta u Gradu Zadru javilo se ukupno 12 kandidata. Izbor pročelnika koji je trebao biti obavljen prošle godine i ovdje je kao i nedavno u u županiji, pod velikim znakom pitanja. Za županijskog pročelnika za pomorstvo i turizam Krešimir Laštro koji, navodno, nije član ni jedne stranke. Koalicijski partner HSP Ante Starčevića očekivao je da će njihov proći kandidat, a sve na temelju predizbornog dogovora. Predsjednik županijske organizacije Tomislav Šarić ističe da je Laštrov izbor bio u skladu sa zakonom, ali dodaje da je raspored sinekura s HDZ-om dogovoren u omjeru izbornog rezultata kandidata na listama.
Stoga će napose biti zanimljivo hoće li ova stranka dobiti „Otoke i zaštitu okoliša” i „Građevinske dozvole” ili će gradonačelnik Kalmeta, kao i župan Zrilić, posegnuti za „najboljim” kandidatom. Uostalom, predsjednik zadarskog HSP AS- i zadarski dožupan Rudolf Dvorski kaže kako mu je najvažnije da na pročelnička mjesta budu izabrani najbolji kandidati.
Ilustracije radi, za „Otoke i okoliš” javilo se sedam kandidata čije kandidature ocjenjivati povjerenstvo u sastavu: Darko Kasap, Slavica Kardum i Meri Barač, a za „Građevinske” dvoje kandidata koje će provjeravati također Darko Kasap te Ivica Katić i Žana Klarić. Kandidati bit će pozvani na pisanu provjeru nakon čega će ih usmeno „rešetati” komisija koja će gradonačelniku Kalmeti predložiti najboljeg kandidata. Zanimljivo je da su u Gradu Zadru odbili nazočnost javnosti na testiranju kandidata, napose na njihovom usmenom dijelu, pravdajući se da to nije običaj niti u privatnom niti u javnom sektoru. Predsjednik županijskog HSP AS Tomislav Šarić rekao nam je da je on u principu za sudjelovanje javnosti na testiranju, ali pod uvjetom da se s tim slože kandidati. Time bi se, posredno priznaje Šarić, odagnale sve spekulacije oko zakulisnih igara i unaprijed poznatih ishoda natječaja.
Za mjesto pročelnika novog odjela za EU fondova, koja je namijenjeno za HDZ-ov kadar, javilo se troje kandidata. U povjerenstvo su Alan Kociper, Ana Odvitović i Sandra Kozina. Ana Odvitović do sada je jedina u gradskoj upravi radila taj posao, a nakon što se imenuje novi pročelnik, otvorit će se još jedno mjesto stručno suradnika u novom odjelu.