Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Obilježavanje obljetnice smrti dr. Ante Starčevića

27.02.2014. 23:00
Obilježavanje obljetnice smrti dr. Ante Starčevića


Na tribini „Dr. Ante Starčević – jučer, danas, sutra” nazočit će glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić te europarlamentarka i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić


Danas, u povodu 118. obljetnice smrti dr. Ante Starčevića, u organizaciji Udruge Hrvatska sloga diljem svijeta, HVIDRA Zadar, Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Zadarske županije, UP SG SOD „Damir Tomljanović Gavran” Zadar, URV „Bojna kralj Tomislav” Zadar, Udruge žena u Domovinskom ratu – Zadar i HSP dr. Ante Starčević, najavljuje se bogat program, koji će se u Zadru održavati na više lokacija.
U suradnji s Narodnim muzejom Zadar u 13 sati, u Kneževoj palači, koncertna dvorana, održat će se svečano otvaranje izložbe slika na temu lika i djela dr. Ante Starčevića, koju će posjetitelji imati prilike razgledavati narednih nekoliko dana. U sklopu spomenutog događaja također valja spomenuti i prigodnu filatelističku i numizmatičku izložbu, koja je obilježena likom dr. Ante Starčevića.
U Zadru će kao posebni gosti na tribini, koja će se održati u Muzeju antičkog stakla u 18 sati pod nazivom „Dr. Ante Starčević – jučer, danas, sutra”, nazočiti glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić te europarlamentarka i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić.