Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za engleski različiti ispiti za gimnazije i ostale srednje škole

27.02.2014. 23:00
Za engleski različiti ispiti za gimnazije i ostale srednje škole


Osim u engleskom, učenici će svoja znanja odmjeriti u talijanskom, njemačkom, španjolskom i francuskom jeziku, a natjecat će se i u različitim kategorijama


U gimnaziji Vladimira Nazora natjecnajem iz engleskog jezika službeno je otpočelo Županijsko natjecanje u poznavanju stranih jezika koje će se tamo odvijati do srijede. Osim u engleskom, učenici će svoja znanja odmjeriti u talijanskom, njemačkom, španjolskom i francuskom jeziku, a natjecat će se i u različitim kategorijama. Ispiti će tako biti različiti za gimnazije i ostale srednje škole, kao što je slučaj u engleskom jeziku, dok su za druge strane jezike ispiti prilagođeni početnicima i nastavljačima.
Prvi pa dobri
U znanju engleskog jezika među učenicima drugih razreda gimnazija Andrija Blažević iz gimnazije Franje Petrića zauzeo je prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Sunčani Brkulj iz gimnazije Vladimira Nazora, a treće mjesto Ivanu Bratoviću također iz gimnazije Franje Petrića.
Među gimnazijskim maturantima u engleskom jeziku povela je pak Nikolina Brala iz gimnazije Vladimira Nazora, dok je drugo mjesto pripalo Borni Radošu iz gimnazije Franje Petrića. Treće mjesto zauzeo je maturant gimnazije Vladimira Nazora Ivan Smrkinić.
U kategoriji ostalih srednjih škola, prvo mjesto među učenicima drugih razreda zauzela je Ivana Gašparić iz Medicinske škole Ante Kuzmanića. Drugo mjesto pripalo je Reneu Tangaru iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, dok je treće mjesto zauzela Ivana Radoš iz Medicinske škole Ante Kuzmanića.
Među maturantima u kategoriji znanja engleskog jezika za ostale srednje škole prvo mjesto zauzeo je Bruno Mišlov iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, a drugo mjesto Andrea Taraš iz Prirodoslovno-grafičke škole. Treće mjesto pripalo je Andreji Selihar iz Hotelijersko-turističke škole Zadar.
U engleskom jeziku jučer se odmjeravalo 25 učenika drugih razreda gimnazija te 31 učenik četvrtih razreda gimnazija. U kategoriji ostalih škola sudjelovalo je jedanaest učenika.
Puno “strukovnjaka”
Županijskom natjecanju u testiranju engleskog znanja jučer su se odazvale gimnazije Franje Petrića, Jurja Barakovića, Vladimira Nazora, Ivana Pavla II. s pravom javnosti, te privatne gimnazije s pravom javnosti . Bili su tu i učenici srednje škole Bartula Kašića na Pagu te srednje škole Kneza branimira u Benkovcu, također u kategoriji gimnazija. U kategoriji ostalih škola znanje u engleskom jeziku među drugašima odlučili su pokazati učenici Medicinske škole Ante kuzmanića, zatim Prirodoslovno-grafičke škole te strukovne škole Vice Vlatkovića. Među četvrtašima poveći broj mjesta, uz strukovnu školu Vice Vlatkovića i Prirodoslovno-grafičku školu, zauzeli su učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole te Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole na Boriku. Također, natjecanju se odazvala i Tehnička škola Zadar.