Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Perinić zatražio suglasnost za povratak u JVP Zadar

27.02.2017. 23:00
Perinić zatražio suglasnost za povratak u JVP Zadar


Bivši ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, SDP- ovac Jadran Perinić, nedavno je za naš list izjavio kako još nije odlučio kamo će nakon razrješenja s dužnosti koju je obnašao pet godina. Napomenuo je kako mu se “sve više čini da će prihvatiti onu opciju koja je bliže kući” jer je bio dosta odsutan, te će najprije vidjeti hoće li i u kolikoj mjeri iskoristiti godišnji odmor kojeg nije koristio pet godina.
No, jučer smo saznali gdje Perinić namjerava raditi, budući da je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnio zahtjev za davanjem suglasnosti za povratak na staro radno mjesto.
Zadarski je SDP-ovac prije imenovanja na dužnost ravnatelja DUZS-a radio kao zapovjednik postaje Gaženica Javne vatrogasne postrojbe Zadar, te je u siječnju 2012. godine otišao na puno atraktivniju fotelju ovog državnog ureda. Za sebe smatra da je kvalitetno radio svoj posao, osobito zbog promjena koje je odmah najavio smatrajući kako je vatrogastvo u zanemareno u sektoru zaštite i spašavanja.
No, planirane promjene neće uspjeti izvesti do kraja jer je HDZ dolaskom na vlast počeo sa smjenom SDP-ovih kadrova, a to se najčešće odvija kroz objave natječaja, s obzirom da većini SDP-ovih ljudi upravo ovih mjeseci ističe mandat.
Perinić će, kako je i najavio, sada najprije iskoristiti godišnji odmor, s obzirom da mu povratak u matičnu firmu dopušta korištenje dva mjeseca godišnjeg odmora.