Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Veseliji zidovi “kuće u kojoj se rađaju djeca”

27.02.2017. 23:00
Veseliji zidovi “kuće u kojoj se rađaju djeca”


U predvorju zadarskog Rodilišta na Odjelu ginekologije jučer je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen rad učenika i profesora zadarske Prirodoslovno-grafičke škole koji su osmislili i naslikali zanimljive, “dječje” motive na zidovima spomenutog prostora.
Dr. Branko Dukić, voditelj ovog odjela u Općoj bolnici Zadar, kazao je kako je inicijativa za uređenje zidova, odnosno oslikavanje, potekla od fotoreportera Zadarskog lista, Arifa Sitnice, koji u tom prostoru svakodnevno fotografira rodilje i novorođenčad te njihove obitelji pri izlasku iz bolnice.
– Ambijent nije bio baš reprezentativan, zidovi su bili na mjestima oštećeni, pa mi se ta ideja svidjela. Odmah sam kontaktirao ravnatelja Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislava Grbina, kojemu se ta ideja također svidjela. Dvije profesorice koje se bave dizajnom i nekoliko učenika osmislili su motive koji su se i nama svidjeli i nakon toga smo krenuli u realizaciju, kazao je dr. Dukić dodajući kako se nada da je ovo tek početak suradnje s učenicima i profesorima ove škole te da će im ponuditi da na isti način uljepšaju i neke druge zidove na ovom odjelu.
– Ipak je ovo kuća u kojoj se rađaju djeca pa se nadamo da će nam ovi učenici i njihovi profesori pomoći da taj prostor uveselimo, istaknuo je dr. Dukić.