Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bodovi i utješna nagrada ostali u Labinu

27.03.2011. 22:00
Bodovi i utješna nagrada ostali u Labinu


Rukometaši Zadra su porazom u Labinu prolongirali neizvjesnu utrku za ostanak u Prvoj HRL. Konačnih 28:21 Mladi rudar je na ljestvici izjednačilo s gostujućom momčadi, ali im osiguralo i bolju startnu poziciju u slučaju zatvaranja kruga s bodovno izjednačenim klubovima. Izabranici Romana Perinovića nisu uspjeli obraniti 26:24 iz prvog susreta te se tako kući vratili i bez utješne nagrade.
Zadrani su poveli pogotkom Jeraka s crte, no na dobru reakciju kapetana gostujućih Labinjani su ubrzo odgovorili 3-0 serijom. Nakon neiskorištenog sedmerca u 7., Jerak je u 8. minuti smanjio na 3:2, međutim, uslijedio je još jedan nalet Istrana. Višković, Kereš i Banović zaslužni su za 6:2 sredinom prvog poluvremena, dok je minus četiri prisililo Romana Perinovića da pozove prvi predah. Problemi u obrani, odnosno drugo isključenje Mijolovića, strategu Zadrana bili su više nego dovoljan povod za uzbunu. Iako su dobrim reakcijama Mijolovića i Zelića igrači u bijelim dresovima u 18. minuti prvi put uspjeli povezati dva gola (7:5), publika u Labinu i dalje je svjedočila boljem izdanju svojih miljenika. U 20. semafor je tako pokazivao 9:5 (Banović, Kereš). Ipak, odlučni ne podleći pritisku, Zadrani će do isteka 30 minute prebaciti u brzinu više. Humbolt je dva puta bio uspješan s desnog krila, Surać iz sedmerca, a Mijolović je pogotkom u 27. doveo goste do izjednačenja (9:9). Do odlaska na veliki odmor igrat će se u ritmu gol za gol, dok će Labinjani prvu dionicu zaključiti s minimalnih 12:11.
Sličan scenarij odvijao se i početkom nastavka, pa je rezultat u 34. glasio 14:13. Priliku za novi iskorak Zadrani su dobili nakon prisilnog odmora Isanovića (34. minuta), no nisu je uspjeli kapitalizirati. Za 15:13 zabio je Griparić, prisilivši goste da i dalje love prednost. Zadar je stigao do 16:15 i 17:16 (Surać, 39.), no njihove je planove u 40. minuti poremetilo Mijolovićevo treće isključenje, odnosno crveni karton. Brojčanu nadmoć Mladi rudar je iskoristio u 42., kada se Griparić pobrinuo za 19:16. Zadar je smanjio kontrom Zelića, a šansu za novih minus jedan dobio je u 45., kada se Surać našao liniji sedam metara. Međutim, njegov promašaj najavio je crno razdoblje rukometaša iz Mocira. U 46. isključenje je dobio Jerak, a u 47. na klupi su mu se silom pridružili i Surać i Peša. Momčad iz Labina objeručke je prihvatila novonastalu situaciju te je s dva uzastopna pogotka Isanovića u 48. otišla na 21:17. U preostalom vremenu Zadar je očajnički pokušavao promijeniti tijek susreta ili barem sačuvati povoljnu gol razliku, no glavnina njihovih pokušaja završavala je pogreškama, tj. u rukama Slipčevića. Istrani su na svom kontu uskoro imali pet golova viška – pokazat će se više nego dovoljno za mirnu završnicu i nastavak prvoligaškog sna. Njih će zadržati do posljednje dvije minute, u kojima su Prskalo i Griparić bili strijelci domaćih za konačnih i najvećih plus sedam.
– Bilo je jako teško igrati ovu utakmicu. Konstantno smo se morali nositi s grubom igrom domaćih, a nažalost često i s neujednačenim sudačkim kriterijem. No, s druge strane, znali smo da nas očekuje težak posao. Nadao sam se da ćemo drugačije reagirati na nervozu i rovovsku bitku, međutim, nismo uspjeli. Ne mogu reći da je kod mojih igrača nedostajalo želje, borili su se svih 60 minuta, no upravo je nervoza utjecala na brojne nerealizirane zicere i tehničke greške. To nas je poremetilo. Nakon tri uzastopna isključenja izgubili smo korak te se bilo teško vratiti. Sada se moramo okrenuti nadolazećim susretima. Svaki od njih znači novu priliku – kazao je Romano Perinović, trener Zadra.
 


MLADI RUDAR – ZADAR 28 (12) : 21 (11)


LABIN – Sportska dvorana SŠ Mate Blažine. Gledatelja: 300. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek)
MLADI RUDAR: Demetlika, Dragičević, Franković, Erstić, Matulja, Kereš 8 (3), Višković 2, Jajčević, Prskalo 1, Griparić 5, Slipčević, Peruško 2, Mayer 1, Osmić, Isanović 5, Banović 4. Trener: Diego Datos.
ZADAR: Bobanović, Zelić 3, Merhar, Šeremet, Maričić, Jerak 5, Mijolović 3, Brkljača 2, Humbolt 3, Surać 3 (1), Peša 2, Cota. Trener: Romano Perinović.
Sedmerci: Mladi rudar 3 (4); Zadar 1 (5).
Isključenja: Mladi rudar 8 minuta; Zadar 16 minuta.




 


PRVA HRL


Rezultati 20. kola (26./27. ožujka):  Mladi rudar – Zadar 28:21, Đakovo – Prelog 36:29,  Umag – Županja 30:25, Senj Wallenborn –  Kaštela Adriachem 26:33, Crikvenica – Spačva Vinkovci 25:30,  Hrvatski dragovoljac – Osijek (jučer), Brod – Ivančica (jučer).
Poredak: Spačva Vinkovci 28, Kaštela Adriachem 27, Senj Wallenborn 26, Brod 25, Đakovo 24, Osijek, Ivančica Ivanec 21, Županja, Crikvenica 19, Umag 18, Mladi rudar, Zadar, Hrv. dragovoljac 13, Prelog 9
U 21. kolu (02./03. travnja) igraju: Zadar – Hrvatski dragovoljac, Ivančica Ivanec – Mladi rudar, Brod – Đakovo, Osijek – Crikvenica, Spačva Vinkovci – Senj Wallenborn, Kaštela Adriachem – Umag, Županja – Prelog.