Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Doktorovi Kinezi ipak prejaki

27.03.2011. 22:00
Doktorovi Kinezi  ipak prejaki


Ja svojim igračima mogu samo čestitati nakon ove utakmice – rekao je trener Donata Denis Karlović, nakon što je Donat poražen od Dr. Časla u velikom derbiju stolnoteniskog prvenstva. No, ponovno su Zadrani morali priznati da je Dr. Časl i dalje jedan drugi svijet. Radi se o momčadi koja spada čak i u sam vrh europskog stolnog tenisu, a mlada momčad Donata još nije spremna za pobjedu nad ovako jakom momčadi. Ipak, stolnotenisači Donata mogu biti ponosni na utakmicu koju su odigrali, jer su opasno zaprijetili jakom suparniku.
– Ipak se radi o jednoj fantastičnoj momčadi, s dva super jaka Kineza i iskusnim Ronaldom Redžepom. Mi smo zaista dobro odigrali, igrači su bili potpuno u utakmici i unatoč porazu, ja sam potpuno zadovoljan igrom.
A u odličnom otvaranju Kinez s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwu bio je bolji od Tomislava Kolareka. Tri puta je bilo 11:7, ali taj dvoboj je obilovao odličnim potezima s obje strane. Nije niti Jakov Krivić imao šanse protiv Jia Zenga, bivšeg igrača Donata. Neizvjesnost u dvoboj donio je Tomislav Zubčić koji je nakon velike borbe slavio protiv Redžepa. Šteta je tada bilo što Zadrani u pojedinim trenucima nisu bili nešto koncentriraniji u igri parova. Nije to bila loša utakmica, ali stječe se dojam da je kineski par u redovima Dr. Časla prelagano došao do pobjede. Tada je utakmica bila praktički riješena, iako je u idućem dvoboju Kolarek slavio protiv Zenga i smanjio rezultat na 3:2. Ipak, konačnu pobjedu Zagrepčanima donio je Tan pobijedivši Zubčića.
– Imali smo mi svoju šansu. Možda smo mogli malo bolje odigrati u parovima. Niti postavu nismo baš pogodili. Ali idemo dalje. Nadam se da ćemo se susresti s ovim protivnikom i u finalu doigravanja – zaključio je Karlović.
Dr. Časl je ovom pobjedom osigurao prvu poziciju pred doigravanje, a Donat ne bi smio izgubiti drugo mjesto.
 


Donat – Dr. Časl 2:4


Kolarek – Tan 0:3, Krivić – Zeng 0:3, Zubčić – Redžep 3:1, Kolarek/Zubčić – Tan/Zeng 1:3, Kolarek – Zeng 3:2, Zubčić – Tan 0:3