Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Ilegalci” pobjegli od inspekcije, sretnici se počastili ribom

27.03.2012. 22:00
“Ilegalci” pobjegli od inspekcije, sretnici se počastili ribom


Provjeravali su imamo li čiste papire, označene cijene i bijele kute. Nismo svi imali bijele kute, ali nemamo ovdje svlačionicu pa je to problem, rekla je prodavačica
Zadarskom ribarnicom jučer je “prohujala” inspekcija pa su navodno neki slučajni prolaznici bili počašćeni ribom. Većina trgovaca na ribarnici zasigurno legalno prodaje ribu. No, bilo je dovoljno da je samo možda i jedan ilegalac morao svoj ulov podijeliti kako ga inspekcija ne bi ulovila, a da bi neki sretnici dobili besplatan ručak.
Naravno, nitko od trgovaca koje smo zatekli na ribarnici nije htio potvrditi priču, već su samo govorili “ne znam ja ništa”. A i, kako je rekla prodavačica Marija, tko radi pošteno ne mora se ničeg bojati.
– Svi na tržnici imaju registrirane obrte i plaćaju svoj štand. Ne može netko odjednom donijeti svoju ribu, staviti na štand i prodavati je. To je godinama tako uređeno ovdje na zadarskoj ribarnici. Eventualno možda netko ulovi nešto ribe pa dođe prodati. A inspekcija je korektna. Oni samo rade svoj posao, rekla je Marija.
Druga prodavačica nam je rekla da nitko nije kažnjen, da je sve prošlo u redu.
– Provjeravali su imamo li čiste papire, označene cijene i bijele kute. Nismo svi imali bijele kute, ali nemamo ovdje svlačionicu pa je to problem, rekla je ona.
Bilo kako bilo, ako se riba dijeli kad dolazi inspekcija, dobra je i ta kazna jer ilegalci, iako nevoljko, postaju humanitarci.