Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Buljatova želja – Hrvatska u Brazilu, Zadar i dogodine u 1. HNL

Autor: Drago Bajković

27.03.2013. 23:00
Buljatova želja – Hrvatska u Brazilu, Zadar i dogodine u 1. HNL

Foto: Denis LOVROVIĆ



U utorak navečer sve su oči bile usmjerene prema malim ekranima. I svi su u nevjerici pogledavali rezultat koji je do 77. minute glasio 1:0 za Wales protiv devete reprezentacije na svijetu. A onda je sve leglo na svoje mjesto. Najprije je Lovren dalekometnim projektilom izjednačio na 1:1, da bi spasitelj Eduardo u 87. minuti Hrvatskoj donio toliko važna tri boda. Jurica Buljat, povratnik u redove Zadra, u jednom razdoblju bio je član “kockastih”, pod ravnanjem bivšeg izbornika Slavena Bilića, čak je bio i sudionik Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.
– Uh, bilo je gusto protiv Walesa. Ali, na kraju je najvažnije da smo pobijedili – kazivao je jučer ujutro Buljat.
I Jurica se nada i vjeruje da će u konačnici Hrvatska na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
– Činjenica je da smo u odličnoj situaciji, dijelimo prvo mjesto s Belgijom. Mislim da je Srbija definitivno otpala i sada sve ovisi o tome s koliko ćemo bodova dočekati tu posljednju utakmicu kvalifikacija, u kojoj igramo protiv Belgije. Ta utakmica će najvjerojatnije odlučivati i tome tko će direktno u Brazil, a tko će morati u kvalifikacije, međutim, moramo najprije riješiti Škotsku. U svakom slučaju Hrvatsku vidim u Brazilu.
Nažalost, Buljat zbog ozljede neće biti na dispoziciji treneru Ferdi Milinu za sraz protiv Dinama u Maksimiru.
– Šteta što nismo pobijedili Hajduk. S ta dva boda odmakli bi prvim pratiteljima za pet bodova i već na jedan način trasirali put ostanku u Prvoj ligi, međutim, moramo priznati da niti bod protiv Hajduka nije loš. Dinamo je u subotu definitivno veliki favorit protiv nas i u toj utakmici nemamo što izgubiti, možemo samo dobiti. Smatram da su oni već upisali te bodove i možda u tome leži naša prilika.