Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U Zadar uplovilo oko tisuću gostiju

27.03.2016. 22:00
U Zadar uplovilo oko tisuću gostiju


Gotovo tisuću gostiju uplovilo je u subotu u Zadar na 227 metara dugačkom kruzeru Viking Sea, u vlasništvu kompanije Viking Ocean Cruises. I dok su za travanj zakazana samo dva dolaska kruzera Crystal Esprit, svibanj nudi gust promet pa će Zadar pohoditi brojni putnici brodova: Oceana, Rhapsody of the Seas, Aidabella, Sirena, Aegean Odyssey, Brilliance of the Seas, Riviera, Queen Elisabeth i Celebrity Constelation. Ništa manje aktivna neće biti ni glavna turistička sezona.
I za ovu i za iduću godinu iz Lučke uprave Zadar javljaju kako očekuju porast dolazaka i kruzera i putnika. Naime, ravnatelj lučke uprave Zadar Emil Bilić nedavno se vratio iz američke luke Fort Lauderdale gdje je prošlog tjedna završen najveći sajam kruzing industrije na svijetu. Interes je bio velik, a rezultati će se znati do godine, kazao je novinarima.
Viking Sea koji je u Zadar uplovio u subotu, novi je brod kompanije Viking Ocean Cruises izgrađen ove godine. Prima 930 putnika i spada među manje kruzere koji će ploviti svjetskim oceanima, no s visokim standardima za svakog gosta. Svaki apartman uz unutrašnju prostranost ima i svoj balkon s pogledom na more. Specifičnost ovog broda je i u tome da je namijenjen dužim boravcima u lukama, uključujući kasne večernje boravke i noćenja, izlete na obalu uz organizirana vodstva. Po svemu sudeći, umjeren upravo na onakav tip turizma kakav turističkim zemljama i njihovim djelatnicima i odgovara.
Nakon kruzera Viking Sea, u Zadar u travnju pristiže još jedan brod netom iz brodogradilišta – Crystal Esprit. Kompanija za krstarenja Crystal Cruises krštenjem ovog kruzera svoju flotu proširila je u prosincu.