Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pino Giergia predvodi Zadrane

27.03.2017. 22:00
Pino Giergia predvodi Zadrane


Karlovačko IV masters veterana počet će krajem tjedna u Zadru, na Višnjiku. Jedna od momčadi sudionika je i veteranska postava KK Zadra koju će predvoditi 80-godišnja košarkaška legenda Giuseppe Pino Giergia, a sastavljena je od najvećih imena zadarske košarkaške povijesti. Veterani Zadra okupili su se prvi put nakon 2009. godine i za turnir se pripremaju vrlo ozbiljno, treniraju dvaput tjedno, dok se Pina Giergiu u dvorani na Višnjiku već godinama može vidjeti svakodnevno. Uz Giergiju zaigrat će i Čedomir Perinčić Ćiro, Zdravko Jerak, Branko Skroče, Ivan Sunara, Ivica Obad, Darko Pahlić, Draženko Blažević, Petar Popović i Ante Matulović, a s trenerske klupe vodit će ih treneri iz trofejne generacije Zadra, Đorđo Zdrilić i Lucijan Valčić. Također, dio ekipe će biti i bivši igrači koji zbog godina ili zdravlja neće moći igrati na parketu, ali će zato biti na klupi i davati im podršku. Upravo su članovi ove ekipe zajedno s neponovljivim Krešimirom Ćosićem Zadar proslavili kao grad košarke, a legende će pokazati zašto su nekoć protivničke ekipe iz Jazina rijetko odlazile s bodovima. Prvu utakmicu Zadar će odigrati u petak kada će u 18, 45 odmjeriti snage s Croatia team 60+.
Karlovačko IV košarkaški masters veterana okupit će, inače, 45 ekipa, od kojih je 38 muških i sedam ženskih iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Švedske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, te Makedonije. Natjecatelji će igrati u sedam kategorija: muškarci 35+, 40+, 45+, 50+ i 55+, te žene 35+ i 45+. U svim kategorijama biti će podijeljeni pehari i medalje za prva tri mjesta, dok će posebna priznanja dobiti MVP i najbolji strijelac, isto tako po kategorijama.
Organizator Karlovačko IV Košarkaški mastersa veterana, tvrtka S Event, već je organizirala brojne turnire, natjecanja i događanja poput Zadarskoga košarkaškoga turnira, završnicu Kupa Krešimira Ćosića koju je Hrvatski košarkaški savez proglasio najboljom ikada, Svjetsku ligu veterana i veteranki koja je u Zadar dovela 800 sudionika, te nacionalni projekt obnove košarkaških igrališta Koš za Koš.