Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Moreška u Rašteviću

27.04.2011. 22:00
Moreška u Rašteviću


U petak se u  Rašteviću održava pravi folklorni spektakl. U organizaciji Turističke zajednice grada  Benkovca, Grada Benkovca u  suradnji s Turističkom zajednicom grada Biograda, dolazi Hrvatsko glazbeno  društvo Sveta Cecilija iz  Korčule, poznato po starinskoj viteškoj igri moreški.
Program počinje u 19.30  sati na nogometnom igralištu  u centru Raštevića, a svoju  tradiciju prvo će predstaviti  domaćini.
– Program će otvoriti Kulturno-umjetničko društvo  Branimir i klapa Asseria, oboje iz Benkovca. Nakon toga  slijedi sat i pol izvedbe  korčulanskog glazbenog  društva. Sveta Cecilija je već  svjetski poznata, a prvi put je  u Zadarskoj županiji. Inače ih  na Korčuli svakodnevno gledaju brojni turisti, njihove viteške igre i bojni ples uz  pratnju vlastita orkestra velika su atrakcija pa bi zaista  bilo šteta propustiti njihov  nastup. Ulaz je besplatan i  pozivamo sve da dođu u petak  u Raštević prisustvovati ovom  jedinstvenom događaju, kaže  Vanja Čvrljak, direktor Turističke zajednice grada Benkovca.
U organizaciji je odabran  Raštević, priča Čvrljak, baš  zato što ih je jedna gospođa iz  Raštevića povezala s organizatorima, a i lijepo je, dodaje, da se taj kraj malo oživi  kulturnim događanjima.
Kako nastavlja Čvrljak,  60-ak članova Svete Cecilije u  subotu će obići benkovačke  znamenitosti i kušati autohtone proizvode, a bit će  smješteni u Biogradu.