Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nastupit će tisuću pasa

27.04.2011. 22:00
Nastupit će tisuću pasa


U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza iz  Zagreba i zadarskog kinološkog društva Dalmatinski  pas i njihovih predsjednika  Damira Skoka i Branka Šare u  subotu 31. travnja i nedjelju 1.  svibnja na terenima autokampa zadarske hotelske kuće Borik održat će se jedanaesta po  redu tradicionalna Međunarodna izložba pasa.
Na ovoj renomiranoj kinološkoj manifestaciji pod nazivom Cacib Zadar Dog Show  2011, u dva dana ukupno će u  deset izlagačkih krugova nastupiti oko 1.000 pasa i gotovo  150 različitih pasmina.
Kao i svake godine izložba  će i ovog puta privući brojne  izlagače iz susjednih zemalja:  Italije, Francuske, Češke,  Mađarske, Slovenije, Poljske,  BiH, Rusije i drugih. Domaći  izlagači dolaze iz Zagreba, potom Osijeka, Pule, Splita,  Umaga, Samobora, Šibenika,  Rijeke, Karlovca, Nina, Bjelovara i ostalih gradova i mjesta, no svake godine sudjeluje i  sve više Zadrana. Tradicionalne izložbe koje se održavaju već godinama, događaju se  na jednom od najboljih terena  ovog tipa u Hrvatskoj i šire, na  Boriku, dvadesetak metara od  mora u borovoj šumi autokampa i uz bungalove koji  izlagačima omogućuju  smještaj neposredno uz  izložbene ringove.
Najodgovorniji posao dvodnevne manifestacije svakako  će na svojim leđima ponijeti  članovi Organizacijskog odbora. Ništa manje odgovornu  zadaću imat će i međunarodni  suci Neven Ljubičić, Ivana Bakal i Marijan Čižmešija iz Hrvatske, Seamus Oates iz Irske,  Erwin Deutscher iz Austrije,  Miguel Angel Martinez iz Argentine, Svend Lovenkjer iz  Danske i Walter Jungbult iz  Njemačke.
Inače, ulazak izlagača najavljen je za subotu 31. travnja u  jutarnjim satima od 8 do 9.45  sati. Otvaranje izložbe zakazano je za 9.45 sati, a s ocjenjivanjem će se krenuti u 10  sati. Proglašenje pobjednika  (Best in Show) bit će u 15 sati,  dok će se izložba zatvoriti u 17  sati.