Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ni Milan ne zna

27.04.2011. 22:00
Ni Milan ne zna


Rukometaše Zadra do kraja sezone očekuju gostujući ispiti kod Umaga i Županje, odnosno domaći sraz s Prelogom


Prošlo je i 23. kolo Prve hrvatske rukometne lige, a pogled na ljestvicu, izuzmemo li fenjeraša Preloga, i dalje ne govori o sigurnim putnicima u viši i niži rang. Iako su vodeća Kaštela na krilima sjajne proljetne forme u najboljoj poziciji za ostvariti plasman u Premijer ligu, imena dva nova člana elitnog razreda najizglednije ćemo saznati tek nakon posljednjih svibanjskih dvoboja. U igri je još šest bodova, a u potrazi za njima konkurirat će četiri momčadi: Kaštela (33), Spačva (31), Brod (31) i Senj (30). S druge pak strane, daleko od zbivanja u vrhu poretka, druga četiri kluba vodit će jednako zanimljivu i uzbudljivu bitku za ostanak. U mrtvoj utrci naći će se: Umag, Mladi rudar, Zadar i Hrvatski dragovoljac, momčadi koje u ovom trenutku dijele samo dva boda, a spajaju podjednaki izgledi. Za ostvarenje primarnih ovosezonskih ambicija većini će trebati dva slavlja iz tri preostale utakmice. S nova četiri boda tako bi izbjegli jednu od tri posljednje pozicije, no i u ovom slučaju problem je što je mjesta premalo, a kandidata mnogo.
Sve to govori da smo ove godine svjedoci izuzetno izjednačene Prve HRL, lige u kojoj će se termin sigurno moći koristi tek po isteku 26. kola.
A do 26. kola rukometaše Zadra očekuju gostujući ispiti kod Umaga i Županje, odnosno domaći sraz s Prelogom. Već smo apostrofirali da je do kraja izvjesna jedino neizvjesnost, no izabranici Romana Perinovića već ovaj vikend mogu značajno podebljati svoje izglede. Naime, slavljem u Umagu Zadranima bi do konačnog raspleta preostalo još svladati posljednje plasirani sastav, dok bi im pobjeda Dragovoljca u derbiju začelja s Mladim rudarom donijela bolju poziciju u slučaju da s Dugoraćanima dijele isti broj bodova. To je samo jedan od mogućih scenarija, no ostvariv ponude li “plavi” angažman na razini proljetnih izdanja u Mocirama. Zadar je ove sezone u par navrata dolazio u priliku za odnijeti puni gostujući plijen, no sada će morati napraviti korak više. Uspije li u tome, svrstat će se na popis devet novih-starih prvoligaša koji, sudeći po razvoju situacije, nije mogao predvidjeti niti vidoviti Milan.