Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Obnovljen kolnik ninske obilaznice

27.04.2011. 22:00
Obnovljen kolnik ninske obilaznice


Pored toga što stvaramo sigurnije uvjete našim vozačima ovim činom pripremamo prometnice za nadolazeću turističku sezonu, čijim dolaskom raste i broj vozila na našim cestama, kaže inž. Barešić


Djelatnici Javnog poduzeća Ceste Zadarske županije iz Zadra ovih su dana uz  pomoć strojeva i mehanizacije  krenuli s obnovom dotrajalog  i oštećenog kolnika na ninskoj  obilaznici. Riječ je o dijelu  županijske ceste Ž 6011 Nin –  Grbe – Vrsi koji je u najvećoj  mjeri uslijed zimskih vremenskih nepogoda, posebno obilnih kiša kao i preopterećenosti prometom oštećena na potezu od Gornjeg ninskog kamenog mosta do ulaza u ribogojilište Cenmar.
Zbog radova promet motornih vozila ograničen je na  10 kilometara i reguliran semaforom zbog čega dolazi do  povremenih zastoja.
Kako nam je rekao koordinator poslova, inače djelatnik Cesta Zadarske županije  inž. građevine Mišo Barešić,  kojeg smo zatekli na mjestu  izvođenja radova, obnova ninske obilaznice je dio ovogodišnjeg plana i programa pojačanog održavanja prometnica na širem zadarskom području koji se uglavnom provodi u ovo vrijeme godine.
 – Pored toga što stvaramo  sigurnije uvjete našim vozačima ovim činom pripremamo prometnice za nadolazeću  turističku sezonu, čijim dolaskom raste i broj vozila na  našim cestama. Što se pak tiče  ovih radova u Ninu nakon  polaganja završnog asfaltnog  sloja uslijedit će bojenje signalizacije kolnika te košnja  trave, čime će se omogućiti  sigurnije prometovanje na potezu od Nina do Vrsi i natrag  prema Zadru, zaključuje inž.  Barešić.