Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U prebrzoj vožnji uhvaćeno 66 vozača

27.04.2011. 22:00
U prebrzoj vožnji uhvaćeno 66 vozača


Policijski službenici PU zadarske su tijekom  provođenja akcije Vikend kontrolirali 648 vozila i vozača, a  poduzeli su 237 represivnih mjera.
Alkotestiran je 171 vozač, a 32 vozača su bila pod utjecajem  alkohola.
U subotu, 20-ak minuta nakon ponoći, u Ulici Ante  Starčevića u Zadru uhvaćen je 24-godišnji vozač koji je vozio  auto zadarskih registracija s 2,27 promila alkohola u krvi, što je  ujedno najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja  akcije Vikend. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz  Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno zbog vožnje  pod utjecajem alkohola.
U prebrzoj vožnji je uhvaćeno 66 vozača, a iz prometa je  isključeno 35 vozača i sedam vozila.
U tom se vremenu dogodilo 19 prometnih nesreća, u kojima  je jedna osoba poginula, tri su osobe teže, a osam ih je lakše  ozlijeđeno.
Vozila s lažnim tablicama
Zadarski policajci su u utorak oko 15 sati, u mjestu  Vrsi uhvatili 40-godišnjakinju kako vozi “fiat”, na kojem su se  nalazile nepripadajuće registarske pločice. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je te pločice na  automobil stavio njezin 46-godišnji suprug protiv kojeg je  podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno  djelo okarakterizirano kao krivotvorenja isprava.
Jedan pao s hašišem, a drugi s “travom”
Na Obali kneza Domagoja u Zadru, odnosno na  puntamiškoj plaži policijski službenici Prve policijske postaje u  Zadru u utorak tijekom dana su uhvatili 24-godišnjeg Zadranina s gramom hašiša.
Mladić je doveden na kriminalističko istraživanje te mu je  droga oduzeta, a protiv njega slijedi kaznena prijava zbog  zloporabe opojnih droga.
A, oko 19 sati na Putu Petrića u Zadru u autu je uhvaćen  25-godišnjak iz Zadra s 1,3 grama “trave”. Droga mu je oduzeta  te i njemu slijedi kaznena prijava zbog posjedovanja opojne  droge.