Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kalmeta, Sinovčić ili netko treći

27.04.2012. 22:00
Kalmeta, Sinovčić ili netko treći


U okviru unutarstranačkih izbora u HDZ-u danas će se u Falkensteinerovom hotelu Donat na Puntamici održati redovna Izborna skupština Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije. Na sjednicu je pozvano 306 delegata izabranih na skupštinama šest gradskih i 28 općinskih odbora, Mladeži HDZ-a i Kluba utemeljitelja HDZ-a (Mirko Đinđić, Zlatko Begonja, Radovan Dunatov, Stanko Batur, Vjekoslav Bašić) te onih po stranačkoj dužnosti.
Za županijskog predsjednika poznato je dvoje kandidata, aktualni predsjednik Božidar Kalmeta te vlasnik medijske kuće Vox i vanjski suradnik NK Zadra Reno Sinovčić. Iako je mala vjerojatnost, ne isključuju se tzv. leteće kandidature koje bi se mogle pojaviti u zadnji trenutak.
Kada bi se obistinile najave u medijima, onda bi stranka od danas trebala imati dvojicu predsjednika. Naime, i Sinovčić i Kalmeta javnost uvjeravaju da imaju čvrstu većinu izaslanika. Danas će se vidjeti tko je bio u pravu, a tko naivan ili neinformiran.
Izbor predsjednika najbrojnije županijske stranke koja je neprestano u kontinuitetu sama ili u koaliciji na vlasti u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji više od 20 godina, privlači veliki interes. Osim izbora predsjednika birat će se i 33 člana Županijskog odbora i pet članova Nadzornog odbora.
Kako se na današnjoj Skupštini bira i 50 izaslanika za 15. opći izborni sabor koji će se 20. svibnja održati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, nema sumnje da su izbori u županijskom HDZ-u od velike važnosti i za sam vrh stranke. Oni će se pridružiti 34 izaslanika izabranim na gradskim i općinskim skupštinama te onima iz Mladeži HDZ-a, Kluba utemeljitelja dr. Franjo Tuđman i županijske Zajednice žena Katarina Zrinski kao i drugim po stranačkoj dužnosti.
Pred županijskim HDZ-om je godinu dana vremena da formulira svoj izborni program i prije svega kvalitetne ljude s kojima će izaći na lokalne izbore na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini


ŽUPANIJSKI ODBOR


Božidar Kalmeta, Željko Lončar, Željko Baradić, Martin Baričević, Grgo Batur, Ana Lovrin, Zvonimir Vrančić, Živko Kolega, Radoslav Bobanović, Novica Erlić, Ivo Grbić, Ante Jerolimov, Željko Katuša, Ivan Knez, Branko Kutija, Davor Lončar, Božidar Longin, Nediljko Pavlović, Tonči Šangulin, Željko Šoša, Danijel Telesmanić, Niko Zekić, Stipe Zrilić, Željko Čulina, Davor Ćurjurić, Tomislav Dražić, Joso Klapan, Nevenka Marinović, Josip Miletić, Grozdana Perić, Marijo Pešut, Gorana Poropat, Rade Šimičević.




NADZORNI ODBOR


Boško Marin, Višeslav Dokoza, Goran Eškinja, Ante Jerak, Tomislav Zelić.