Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Neprekinuta veza Zadra i Vukovara

27.04.2012. 22:00
Neprekinuta veza Zadra i Vukovara


Akcija je dvostruko vrjednija nego zadnja. Moje srce je puno! Baš sam se čula s ravnateljem vukovarskog Caritasa, fra Vjenceslavom. Oni jedva čekaju nas i donaciju, kao što smo iščekivali ovu kišu, rekla je časna sestra Melhiora Biošić


Šleper pun ulja, brašna, marmelade i drugih prehrambenih i higijenskih proizvoda krenuo je jučer za vukovarski Caritas. Uspjela je tako 12. po redu humanitarna akcija “Vukovaru za dar” u organizaciji Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara. Za razliku od one velike adventske verzije ove akcije, ovo je prvi put da se i ova proljetna održava na ovako visokoj razini.
Dovoljno je reći da su sudjelovale sve osnovne i srednje škole u Zadarskoj županiji, njih 59, a uz partnere u organizaciji agenciju Ross Media Consulting i OŠ Šimuna Kožičića Benje, kao pokrovitelji sudjeluju Zadarska županija i Grad Zadar.
Svaka škola je skupljala određeni proizvod i u četvrtak su se paketi prikupljali u OŠ Šimuna Kožičića Benje. Vrijedni učenici ove škole jučer su ukrcavali pakete u šleper koji od početka akcije dariva Odlagalište Sirovina d.o.o. Zadar.
Prije polaska, darove i sudionike akcije blagoslovio je don Srećko Frka Petešić.
– Drago mi je ovdje vidjeti i ove mlade ljude koji se rado uključuju u akciju. To im je dobar poticaj da i ubuduće humanitarno djeluju. U ovo doba kad je puno gladnih, ne samo u Africi, nego i kod nas, dobro je znati da i malim doprinosom nekoga možemo razveseliti, rekao je don Srećko.
Časna sestra Melhiora, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara i glavni “motor-pokretač” ove akcije bila je presretna kad je vidjela brojne darove.
– Akcija je dvostruko vrjednija nego zadnja. Moje srce je puno! Baš sam se čula s ravnateljem vukovarskog Caritasa, fra Vjenceslavom. Oni jedva čekaju nas i donaciju, kao što smo iščekivali ovu kišu. Kaže da su sve nekadašnje donacije splasnule, njihove police su prazne, a nezaposlenost je velika i potreba sve veća, kazala je časna Melhiora.
Uz don Srećka, časnu Melhioru i učenike koji su ukrcavali pakete, na blagoslovu su bili i Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje, Anita Gržan-Martinović iz Grada Zadra i Zoran Martinović iz Odlagališta Sirovina.
– Grad prati ovu akciju od samog početka i mogu reći da je svako izdanje sve bolje i mi smo sve bolje organizirani. Uvijek se malo bojimo jer su i u našoj županiji potrebe velike, ali ljudi se zaista uvijek odazovu na ovu humanitarnu akciju, kazala je Gržan-Martinović.
Danas za šleperom kreću i predstavnici organizatora, pokrovitelja i medija, a i s njima kreće još jedan dio paketa. Uz uvijek dojmljivi posjet Vukovaru i Slavoniji, Zadrani i Vukovarci će još jednom podijeliti radost velikog prijateljstva i darivanja.