Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stanko Zrilić na optuženičkoj klupi jer je oklevetao župana

27.04.2012. 22:00
Stanko Zrilić na optuženičkoj klupi jer je oklevetao župana


Stipe Zrilić, zadarski župan, tužio je svog zamjenika Stanka Zrilića zbog klevete, odnosno optužbi da je pogodovao Kali tuni kod dodjele za koncesiju


Dugogodišnje neslaganje i verbalni obračuni u Zadarskoj županiji na relaciji župan-dožupan Zrilić koji su kulminirali na posljednjoj Županijskoj skupštini kišom optužbi koje je dožupan sasuo na račun župana optuživši ga za malverzacije s dodjelom koncesije Kali tuni, dobit će svoj epilog na Općinskom sudu u Zadru u postupku za klevetu.
Spis je dodijeljen sucu Općinskog suda Domagoju Kurobasi koji je glavnu raspravu u slučaju Zrilić vs. Zrilić zakazao već u ponedjeljak, 30. travnja, u 8.45 sati.
Dožupan je svog prezimenjaka tada javno prozvao za pogodovanje Kali tuni u koncesioniranju pomorskog dobra na području akvatorija Lavdare čime je nanesena šteta od 25 milijuna eura. Optužio ga je za organiziranu pljačku i klasični kriminal obrazlažući kako se u konkretnom slučaju ne koncesionira cijelo područje, već da se legalno naplaćuje samo pet posto, dok ostalo završava u džepovima onih koji su na takav način ugovorili koncesiju.
Prozvani župan odgovorio mu je najavom tužbe za klevetu, a vijećnicima je obznanio da sa svojim zamjenikom nema nikakvu komunikaciju i to iz razloga jer ga ne priznaje za župana.
– Radi se o osobi od koje nema nikakve koristi i ja se trudim da bude što manje štete od njegova ponašanja, priznao je tada Stipe Zrilić dodajući kako sa zamjenicima Rađenović i Bunjom ima korektne odnose, dok za njegova prezimenjaka ne postoji niti minimum šanse za uspostavljanje najobičnije komunikacije.
– Ja časno i moralno obavljam svoj posao, kazao je župan Zrilić koji je nekoliko dana kasnije obećanje da će se sa zamjenikom Zrilićem razračunati u sudnici i obistinio tuživši ga za klevetu.
Dožupan Zrilić tako će već u ponedjeljak s optuženičke klupe dokazima morati potkrijepiti izrečene riječi. Ukoliko to ne učini zakonom mu je zapriječena kazna u visini do 150 dnevnih dohodaka, a ukoliko župan postavi i zahtjev za naknadu štete, jer mu je povrijedio ugled i čast te nanio duševne boli, konačni iznos mogao bi biti i nekoliko desetaka tisuća kuna.