Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Bembo i prijatelji protiv mina” oduševili 200 učenika

27.04.2016. 22:00
“Bembo i prijatelji protiv mina” oduševili 200 učenika


– Predstava je edukacijsko-zabavni kolaž glazbenih, plesnih i glumačkih točaka kroz koje se djeca educiraju o sigurnom ponašanju u blizini minske opasnosti, kazala je Sandra Poljak Jurinčić
Veliki edukativan i nadasve radostan i razdragan dan imalo je jučer više od 200 djece od prvog do četvrtog razreda iz Osnovne škole Benkovac i 11 područnih škola u Smilčiću, Bukoviću, Podlugu,  Rašteviću, Pristegu, Popovićima, Perušiću, Bruški, Korlatu, Lisičiću i Nadinu. U okviru humanitarne akcije, kao dijela MUP-ove akcije “Manje oružja-manje tragedija”, pogledali su 40-minutnu predstava pod nazivom “Bembo i prijatelji protiv mina”.
U atriju benkovačke škole posjetio ih je, dakako, jedan od omiljenih likova TV programa za djecu, Bolilijac Bembo. Među više od 200 djece bilo je i četvero učenika (Josipa, Lara, Mladen, Tomislav) iz OŠ Voštarnica iz Zadra, učenika s poteškoćama u razvoju s benkovačkog područja, učiteljice Nine Jurišić. Edukaciji su bili nazočni i načelnik Policijske postaje Benkovac Mario Brzoja sa suradnicima, predstavnici Zadarske županije, Grada i drugi. Sve je brižno bilježila Anica Marinović.
– Predstava je edukacijsko-zabavni kolaž glazbenih, plesnih i glumačkih točaka kroz koje se djeca educiraju o sigurnom ponašanju u blizini minske opasnosti, kazala je Sandra Poljak Jurinčić, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske.
Predstavu koju je osmislio i režirao Željko Zorica (1957.-2013.) znalački su odigrali Kristijan Kiki Ugrina (Kikijus Astronomicus), Ivanka Mazurkijević (Ivanka Štrebsa), Slaven Juriša (Bembo) i Ivana Pavlović (Zuz). U predstavi su aktivno sudjelovala i djeca.
Najviše oduševljenja je izazvao policijski pas Rot, obučen za detekciju minskoeksplozivnih naprava. Policijski službenik Anđelo Dražina im je pokazao na koji način postupa policijski pas te odgovarao na njihova znatiželjna pitanja.
– Nastavak je to višegodišnjih aktivnosti nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”, u koju se uključilo i Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a podršku ovim aktivnostima je dao Grad, Policijska postaja Benkovac i Osnovna škola Benkovac, poručila je Poljak Jurinčić.
Nakon predstave, svoje su aktivnosti predstavili i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje iz Siska predvođeni Martom Kovačić i policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu PU zadarske.