Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Grand Prix za 1. mjesto Radovichevim Barakudama

27.04.2016. 22:00
Grand Prix za 1. mjesto Radovichevim Barakudama


– Neizmjeno smo ponosni što je film Barakude osvojio Grand Prix i drago nam je da je žiri prepoznao kvalitetu, priču i produkciju ovog filma. Barakude su svima nama u filmskom timu postale dio života i nadamo se da će ostati jedno lijepo nasljedstvo hrvatskom vaterpolu, kaže Mia Pećina
Film Barakude, višestruko nagrađivanog redatelja Petera Radovicha, dobitnik je Grand Prix nagrade za najbolji film 1. Festivala sportskog dokumentarnog filma High 5. Dodjela tih i ostalih posebnih nagrada priznanja održat će se večeras s početkom u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru. Svečana dodjela nagrada završit će projekcijom dokumentarnog filma Bruna Kovačevića o najpoznatijoj hrvatskoj skijaškoj obitelji Kostelić.
 Govoreći o dobitnicima Grand Prix nagrada, koje je stručni žiri festivala dodijelio za tri najbolja filma, idejni autor projekta i organizator festivala Andrej Maksimovićkazao je kako Radovicheve Barakude predstavlja najtrofejniju momčad Hrvatske ikad – hrvatsku vatepolsku reprezentaciju – olimpijske, svjetske i europske pobjednike.
– Neizmjeno smo ponosni što je film Barakude osvojio Grand Prix i drago nam je da je žiri prepoznao kvalitetu, priču i produkciju ovog filma. Barakude su svima nama u filmskom timu, sastavljenom od svega četiri osobe, postale dio života i nadamo se da će ostati jedno lijepo nasljedstvo hrvatskom vaterpolu. Naši “zlatni dečki” definitivno su zaslužili sve pohvale i odličja koja su dobili. To je veličanstvena ekipa dobrih, pozitivnih, predanih, borbenih sportaša, kojima nitko nije mogao stati na put. Bila je čast upoznati ih! – izjavila je producentica filma Mia Pećina.
Drugu Grand Prix nagradu dobio je dokumentarni film autora Bruna Kovačevića Gnothi Seauton, ili u prijevodu Upoznati samoga sebe, koji prati život najuspješnije skijaške obitelji na svijetu kroz dvadeset i tri godine. Film je svjetsku premijeru imao početkom veljače u Los Angelesu, a večeras će ga premijerno vidjeti i zadarska publika.
Nagradu je osvojio i film Mirjane Hrge Prvi put, koji gledateljima predstavlja rukometnu generaciju koja je osvojila prvu hrvatsku zlatnu medalju na OI 1996. godine u Atlanti. Premijera filma bila je sinoć.
U HNK Zadar večeras će se dodijeliti i Grand Prix nagrade osobama koje su svojim djelovanjem obilježile hrvatski sport. Za svoj upečatljiv nastup u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića, nagradu će dobiti Veselin Vujović, trener rukometnog kluba PPD Zagreb. Druga odlazi u ruke Bruna Orešara, prvog izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije i trenera reprezentacije, koja je u Barceloni osvojila medalju. U sklopu nogometnog dana festivala posthumno je dodijeljena nagrada Vlatku Markoviću za cjelokupnu igračku, trenersku i dužnosničku karijeru. Nagradu je u njegovo ime primila kćer Sandra Marković, a uručio ju je Mirko Barišić, predsjednik GNK Dinamo.