Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dr. Denis Bruketa u utrci za gradonačelnika

27.04.2017. 22:00
Dr. Denis Bruketa u utrci za gradonačelnika


U utrku za čelno mjesto u Gradu Zadru uključio se i deveti kandidat. Riječ je o magistru znanosti, dr. Denisu Bruketi, specijalistu obiteljske medicine s 33-godišnjim radnim iskustvom nošenja s ljudskim problemima svih vrsta. Dr. Bruketa nositelj je liste Naprijed Hrvatska i kandidat za gradonačelnika Zadra, no mjesto na toj listi našli su i mnogi neovisni, kvalitetni i stručni ljudi iz raznih područja života i rada grada Zadra, koji će se natjecati za 31 mjesto u Gradskom vijeću te, kako kažu, spremni su preuzeti odgovornost i prihvatiti se posla na dobrobit svojih sugrađana.
Dr. Bruketa odrastao je na Poluotoku, na ruševinama Foruma uz Sv. Donat, Mulimentu, Kalelargi, Trgu tri bunara. Bavio se košarkom i atletikom, a u politiku je ušao prije nepune dvije godine s ciljem, kako kaže, pomaganja ljudima i na taj način. Dragovoljac je Domovinskog rata iz 1991. godine, a njegov brat Alen poginuo je na miniranoj pisti zadarskog aerodroma kao pirotehničar Hrvatske vojske u prosincu 1992. Pisac je knjige o ljubavi, umu, liječenju, životu i smrti “U Ljubavi ljubav”, koja je dijelom i autobiografsko djelo s 230 poglavlja na 432 stranice.
Za gradonačelničku kandidaturu dr. Bruketa ima veliku potporu svojih stranačkih kolega, ali i prijatelja, poznanika, poštovatelja i pacijenata koji su se aktivno uključili u akciju prikupljanja potpisa potpore potrebnih za službenu prijavu kandidature.
– Od ovih izbora očekujem najbolje, prvenstveno za građane grada Zadra koje pozivam da preuzmu odgovornost za sebe, ovaj grad i stanje u njemu. Pozivam ih da 21. svibnja izađu na glasanje u dosad, otkad je neovisne Hrvatske, najvećem broju, poručio je dr. Bruketa koji će svoj program obznaniti nakon službene objave kandidature.
– Imamo vrlo kvalitetan program koji je visoko socijalno osjetljiv, razvojan, direktan i specifičan, kaže dr. Bruketa.