Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladen Grdović pjeva 11. kolovoza na Ribarskoj noći

27.04.2017. 22:00
Mladen Grdović pjeva 11. kolovoza na Ribarskoj noći


Iako smo još „debelo” u proljeću i ranoj predsezoni, Turistička zajednica Općine Tkon objavila je program događanja za „Kunjsko lito”, koji obuhvaća različite manifestacije od travnja do sredine rujna.
– Raznolikost i brojnost manifestacija sigurno će oduševiti svakoga gosta u Tkonu, jer će im na taj način boravak u našemu mjestu biti i bogatiji i sadržajniji. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe, bilo da je riječ o kulturno-zabavnim, edukativnim ili sportsko-rekreacijskim programima, kaže Martina Rudić iz TZO Tkon.
Od tradicijskih manifestacija izdvaja poznati Sajam otočnih proizvoda, najveći na Jadranu, s ponudom autohtonih otočnih proizvoda, čiju kvalitetu jamči i oznaka Hrvatski otočni proizvod. Na sajam, koji se otvara 23. lipnja, dolaze proizvođači sa cijelog otoka Pašmana i gosti s drugih otoka. Tu je i regata tradicijskih brodova na oštra idra i trevu „Đir po konalu”, koja će se održati 9. srpnja u Ugriniću, a nezaobilazna je i Ribarska noć 11. kolovoza, uz koncert Mladena Grdovića.
U sklopu obilježavanja Dana općine, sv. Benedikta, održat će se Mornarska radionica i Večer šansona sa Srđanom Depolom, pjevačem, skladateljem i književnikom iz Rijeke. U Tkonu će tijekom ljeta gostovati i nekoliko kazališnih trupa, 21. srpnja održat će se Litnje maškare, na kojima će nastupiti Zaratino bend, maketar Nenad Bojmić predstavit će se 4. kolovoza na izložbi „Projekt otok”, a već sljedeći dan, 5. kolovoza, u Tkon će uploviti Brod knjižara – brod kulture.
„Kunjsko lito” zatvorit će 10. rujna Triatlon, natjecanje u plivanju, biciklizmu i trčanju.
Turistička zajednica Općine Tkon, navodi Martina Rudić, nada se i ove godine povećanju broja gostiju od najmanje pet posto. Lani su ostvarili 89.212 noćenja, stranih je gostiju bilo 6966, najviše Slovenaca – 2880, a domaćih 1336. Turisti koji ljetovanje ili kraći odmor odluče provesti u Tkonu mogu birati između 126 objekata u privatnom smještaju, pet kampova i dva odmarališta, s ukupno 1325 ležaja.