Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Škola financirala uređenje, a boravak izradili njeni zaposlenici i učenici

27.04.2017. 22:00
Škola financirala uređenje, a boravak izradili njeni zaposlenici i učenici


U sklopu obilježavanja manifestacija Noć knjige, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Dana hrvatske knjige i Dana planeta Zemlje na katu Osnovne škole Stjepan Radić Bibinje u sklopu školske knjižnice otvoren je dnevni boravak.
– Dnevni boravak je financiran vlastitim sredstvima škole. U potpunosti su ga izradili naši djelatnici i učenici, kazala je ravnateljica prof. Mirka Sikirić.
Akademska slikarica i učiteljica likovne kulture, prof. Miljana Ćavar- Radić, izradila je skice za zidove i s učenicima ih oslikala. Od starih paleta izradila je i sjedeće garniture, oslikala klupe i stolice. Domari su izradili police i vitrine, stalak za stripove.
– Svrha dnevnog boravka je učiniti knjigu pristupačnijom, stvoriti ležerniji i poticajniji ambijent, ističe idejni pokretač prof. Marijana Pavić, školska knjižničarka.
Prostor je multifunkcionalan, može se održavati nastava, gledati filmovi, održavati projekcije, provoditi slobodno vrijeme uz društvene igre
– Postoji kutak za roditelje koji mogu uzeti knjigu ili brošuru dok čekaju na informacije. U kutku za profesore može se naći uvijek svježa literatura i najnovije informacije, dok je u kutku za mlade zanimljiva literatura koja nije na popisu lektire, kao i društvene igre, objašnjava Pavić.
U bogato osmišljenom programu učenici 2.b razreda čitali su priču Vuk koji je htio biti druge boje. Čitali su i ravnateljica Sikirić, općinski donačelnik Šime Sekula i općinski djelatnik Šime Sikirić. Potom su se odrasli prisjetili priča iz djetinjstva, pa su i oni čitali ulomke iz knjiga koje su ponijeli sa sobom.
– Svi odrasli morali su sa sobom ponijeti svoju najdražu knjigu, po mogućnosti onu koju su voljeli čitati u djetinjstvu, objašnjava bibinjska školska ravnateljica.
Treći školski sat učenici 8.a i 8.b obilježili su 450 godina od smrti velikog dubrovačkog komediografa Marina Držića. Učenici su održali prezentacije o Marinu Držiću i renesansi u Hrvatskoj, a nakon toga su čitali i dramatizirali ulomke iz Držićevog djela Novela od Stanca. Četvrti školski sat učenici 5.a razreda održali su prezentaciju o slavnom grčkom matematičaru i filozofu Arhimedu, dok su čenici 5.b razreda održali igrokaz u kojem su prikazali najpoznatije događaje iz Arhimedova života…