Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Miočić: Moramo se uhvatiti za jedan štap

27.05.2011. 22:00
Miočić: Moramo se uhvatiti za jedan štap


Ja ću već u ponedjeljak, gospodine načelniče, pokucati na vaša vrata da se dogovorimo što nam je zajednički raditi. Pred vratima je turistička sezona, a plaže, kupališta i ostalo čeka na nas – Edmond Miletić


Nakon što su u Ražancu i njegovih sedam općinskih mjesta održani izbori za mjesnu lokalnu samoupravu, sinoć je u općinskoj vijećnici u Ražancu održana konstituirajuća sjednica novog ražanačkog Mjesnog odbora. Utemeljiteljskom sjednicom rukovodio je u nazočnosti pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Damira Jordana općinski načelnik Dragutin Miočić. Shodno postignutim rezultatima od devetorice vijećnika koliko ih inače po zakonu broji ovo ražanačko tijelo, njih šestorica Edmond Miletić, Petar Zelić, Josip Jole Lilić, Nikola Miletić Nikuda, Milan Čavić i Biserka Kožul, su članovi pobjedničke nezavisne liste “Za bolji Ražanac”, dok su trojica vijećnika Pave Zubčić, Josip Žagar i Ivan Zekanović članovi HDZ-a. Na mjesto Pave Zubčića koji obnaša dužnost općinskog vijećnika, imenovan je Ratko Kolić. Nezavisna lista također je imala u planu na mjesto Biserke Kožul imenovati Miodraga Špišića, ali budući da to nisu učinili pismenim putem nije se moglo udovoljiti njihovoj želji nakon čega je odmah na početku zaiskrilo. No, ubrzo se situacija smirila, a nakon što je ispoštovana procedura prišlo se javnom izboru predsjednika i dopredsjednika. Na mjesto predsjednika Petar Zelić iz NL predložio Edmonda Miletića. Za njegov izbor ruku su podignula petorica vijećnika s njegove liste dok su trojica vijećnika HDZ-a ostala suzdržana. Identično je bilo prilikom izbora dopredsjednika Josipa Jole Lilića kojeg je na tu funkciju predložio Nikola Miletić Nikuda s nezavisne liste.  Čestitajući novoizabranom predsjedniku Miletiću te ostalim članovima MO-a, načelnik Miočić je istaknuo da ga posebno raduje što su svi vijećnici zreli i ozbiljni ljudi.
– Vi ste od ovog trena produžena ruka naših građana. Stoga vam obećavam da ćemo ja i moji suradnici maksimalno uvažavati sve vaše prijedloge bez obzira na bilo kakvu stranačku pripadnost. Vjerujem da će nam Ražanac biti zajednički interes, ali naravno bez zapostavljanja bilo kojeg našeg općinskog mjesta. Svi zajedno moramo se uhvatiti za jedan štap, jer se jedino tako može krenuti naprijed, rekao je Miočić nadalje ustvrdivši da će ubuduće svim vijećnicima MO-a i njihovim predsjednicima vrata općinske uprave biti u svakom trenutku otvorena te da će im za njihove prijedloge i zahtjeve općinska tijela na raspolaganju biti 24 sata dnevno.
 Novoizabrani predsjednik Edmond Miletić kazao je kako ništa više od jučer neće biti isto u Ražancu.
– Ja ću već u ponedjeljak gospodine načelniče pokucati na vaša vrata da se dogovorimo što nam je zajednički raditi. Pred vratima je turistička sezona, a plaže, kupališta i ostalo čeka na nas. Premda imamo većinu u Mjesnom odboru mi smo za zajedničku suradnju, za dogovore i razgovore, ali i za konkretne akcije na terenu, ustvrdio je novoizabrani predsjednik Edmond Miletić.
U narednim danima utemeljit će se i sedam preostalih MO-a na području općine Ražanac, koji su sastavljeni od članova HDZ-a, jer je na izborima jedino ova stranka istaknula svoje kandidature.