Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uređenim prometnicama u sezonu

27.05.2011. 22:00
Uređenim prometnicama u sezonu


Paralelno s uklanjanjem električnog stupa privode se kraju poslovi na dijelu od Sabunika do Virskog mosta. Sve to bit će sigurno završeno do 15. lipnja, kada će se ova žila kucavica za otok Vir te toliko čekana obilaznica Privlake svečano pustiti u promet, kaže Glavan


Budući da se  bliži 15. lipnja, dan kada bi se  konačno nakon par godina  gradnje trebala za promet otvoriti nova državna cesta D  306 Nin – Vir, ovih se dana  užurbano izmješta čelični  elektrostup, koji se ispriječio  na trasi na sredini između turističkog naselja Sabunike i  crkvice sv. Vida.
Kako bi ga se moglo ukloniti te navedenu prometnicu  učiniti sigurnom za odvijanje  prometa, umjesto njega na  tom se potezu postavljaju tri  nova elektrostupa. Na taj će se  način stvoriti sigurnosni uvjeti  zakonom propisani.
Radove izvode djelatnici  zagrebačke tvrtke Dalekovod  i, kako nam je rekao poslovođa Miro Šimić, njihovi  djelatnici će glavninu posla  izvesti u četvrtak i petak 2. i 3.  lipnja, dok će dalekovod o  kojem je riječ biti ponovno u  funkciji u srijedu 4. lipnja.
Što se tiče okončanja svih  poslova na cesti Nin – Vir  trenutačno se asfaltira raskrižje u privlačkom zaseoku  Kršlovići, gdje je inače nastao  imovinskopravni spor između  investitora Hrvatskih cesta i  vlasnika zemljišnih parcela,  zbog čega se oduljio završetak  radova.
Kako doznajemo od glavnog projektanta cestovne trase Nin – Vir i zaposlenika  zadarske projektantske kuće  Ingris d.o.o. dipl. ing. arh. Vedrana Glavana, koji pored  svega za potrebe IGH-a iz  Zagreba provodi stručni nadzor nad poslovima na terenu,  dionica od uzvišenja Grgur  kod Nina do Sabunika je u  cijelosti završena. Isto je i s  dionicom od Sv. Nikole do  Grgura.
– Paralelno s uklanjanjem  elektrostupa privode se kraju  poslovi na dijelu od Sabunika  do Virskog mosta. Sve to bit će  sigurno završeno do 15. lipnja,  kada će se ova žila kucavica za  otok Vir te toliko čekana obilaznica Privlake svečano pustiti u promet, kaže Glavan.