Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ledana za vruće ljetne noći

27.05.2012. 22:00
Ledana za vruće ljetne noći


Bit će koncertnih događanja, nastupa DJ-eva i raznih manifestacija koje će se događati u ovom atipičnom prostoru i mislim da je to iznimna kombinacija, kazao nam je vlasnik Ledane Brane Markov


Lounge & bar koji je nakon mjeseci priprema otvoren u Perivoju kraljice Jelene Madijevke zove se Ledana. Ime je dobio po ledani koja je tu bila izgrađena na početku 19. stoljeća. Led se dopremao s Velebita, a koristili su ga imućniji stanovnici grada, ali i kavane za rashlađivanje napitaka i za prve sladolede.
Otvorenju su nazočili brojni Zadrani koji nisu htjeli propustiti ovakav događaj, ali i turisti koje je privukla glazba. Otvorenje Ledane svojim je nastupom obilježila Helena Bastić, nekadašnja pjevačica Bastardza, a među okupljenima žonglirali su akrobati na štulama.
– Nudimo prvenstveno predivan prostor koji je atipičan samim time što je u perivoju. Bit će koncertnih događanja, nastupa DJ-eva i raznih manifestacija koje će se događati u ovakvom prostoru i mislim da je to iznimna kombinacija, kazao nam je vlasnik Ledane Brane Markov.
Kaže kako su imali dosta intervencija u prostoru tijekom pripremanja mjesta za otvorenje Ledane.
– Cijeli sjeveroistočni dio perivoja je bio devastiran i mi smo u dogovoru s institucijama uspjeli cijeli taj dio revitalizirati, kaže Markov kojem Ledana nije prvi projekt sličnog karaktera u kojem sudjeluje.
– Što se tiča zadarskog područja moj je rad uključivao klubove Max, Gotham, Face i evo sad Ledanu. Mislim da su svi ti prostori imali mjesto u Zadru. Bili su prepoznatljivi i vrhunski proizvodi i mislim da će i Ledana biti na tom tragu, ističe Markov, najavljujući glazbu obojanu bluesom i funkyem te nastupe renomiranih domaćih glazbenika.
Informacije o događanjima u Ledani možete pronaći na stranici 222.ledana.hr, a radno vrijeme Ledane je od 8 do 22 sata.