Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najljepšu okućnicu ima Slavica Milić, balkon Ljubica Kevrić

27.05.2012. 22:00
Najljepšu okućnicu ima Slavica Milić, balkon Ljubica Kevrić


Za veliki trud posebnu je nagradu dobila vrijedna i radišna Ivanka Jana Čulina. U kategoriji ugostitelja nagrada je pripala Draganu Boliću koji nam je dosad najviše pomogao u radu, obrazložila je Mirjana Šimurina, predsjednica Udruge “Posedarje moje”


Ovaj vikend Posedarje je bilo u znaku cvijeća. Pod motom “Za još lipše Posedarje” Udruga “Posedarje moje” u suradnji s općinskom Turističkom zajednicom za poticanje održavanja vrtne kulture, dodijelili su nagrade u četiri kategorije.
– Najljepše uređenu okućnicu ima Slavica Milić, a balkon Ljubica Kevrić, obznanila je Mirjana Šimurina, predsjednica Udruge “Posedarje moje”.
U nadasve neizvjesnom nadmetanju odlučivalo je pripetavanje, gotovo nevidljivi detalji, kaže Šimurina.
– Za veliki trud posebnu je nagradu dobila vrijedna i radišna Ivanka Jana Čulina. U kategoriji ugostitelja nagrada je pripala Draganu Boliću koji nam je dosad najviše pomogao u radu, obrazlagala je.
A koliko ljubavi prema cvijeću imaju Posedarci, dokazuje i to što je dodjela priznanja izazvala veliko oduševljenje.
Tijekom izložbe radova na posedarskoj rivi je podijeljeno i oko 1.000 sadnica cvijeća – vodenica, petunija, begonija, salvija, kadifa i pelargonija.
– Ovom već tradicionalnom akcijom podjele sadnica cvijeća želi se potaknuti žitelje Posedarja te vlasnike kuća za odmor, na uređenje balkona i okućnica. Sve u cilju da se zasadi što više cvijeća tako da ovaj bogodan kraj bude još ljepši i pun šarenih boja, istaknula je Šimurina.
Dio sadnica volonteri i komunalci su posadili na cvjetnjacima posedarske rive.
– Akcija ‘Za još lipše Posedarje’ pokrenuta je protekle godine radi poticanja i motiviranja Posedaraca na odgovornost prema očuvanju okoliša, navodi Šime Bolić, direktor Turističke zajednice Općine Posedarje.
Iako su Posedarci oduvijek držali svoje vrtove i okućnice lijepo uređenima, u posljednje je vrijeme zalaganje oko uređenja okoliša još izraženije.
– Posedarje je prvenstveno turističko mjesto pa je stoga jako važno da bude čisto, uredno i lijepo uređeno, tako da turisti pri odlasku ponesu sa sobom lijepe dojmove, kazao je Bolić, dodajući da Udruga “Posedarje moje”, Turistička zajednica i sponzori ovom akcijom nastoje dodatno motivirati mještane i vikendaše.
S kakvim dojmom će gosti otići iz mjesta u kojem ljetuju, vrlo je važno, a u tom smislu vrt, cvjetni balkon i uređen okoliš ugostiteljskih i uslužnih objekata imaju jako važnu ulogu.
– Dodjelom sadnica i izborom najuređenijih i najljepših balkona, vrtova i okućnica na ovaj način želimo poticati, ali i dati simbolično priznanje mještanima koji su uložili puno truda i mašte da bi uredili i uljepšali svoj životni prostor, zaključila je Mirjana Šimurina.