Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tomas Olah i Yeshume Ayalew pobjednici maratona

27.05.2012. 22:00
Tomas Olah i Yeshume Ayalew pobjednici maratona


“Međunarodni maraton Zadar – Vir” ove subote je okupio 17 maratonaca Zadra, Zagreba, Gospića, Sinja, Biograda te iz Mađarske, Slovenije, Etiopije i BiH.
Maraton u dužini od 26 kilometara startao je s Obale kneza Branimira, kod mosta, a cilj utrke je bio na Trgu sv. Jurja na Viru. Organizatori utrke su Atletski savez Zadarske županije i Hrvatski atletski klub “Sv. Ante” uz pokroviteljstvo Općine Vir, Turističke zajednice Općine Vir i “Vir turizma” d.o.o. U sklopu maratona održana je i mala utrka od Zadra do Kožina u dužini od sedam kilometara, a za sudionike ove dionice utrke osiguran je prijevoz do Vira.
Maraton su svojim prisustvom uveličali i dvojica proslavljenih dugoprugaša Slobodan Miolović iz Zadra i Viranin Pero Budija, a upravo njima je pripala čast da otvore utrku i dodjele nagrade najboljim pojedincima.
 Prvo mjesto osvojio je maratonac Tomas Olah iz Mađarske pretrčavši stazu za 1:41:40. U konkurenciji žena pobjedu je odnijela maratonka Yeshume Ayalew iz Etiopije pretrčavši stazu za odličnih 1:49:30.