Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najljepši privlački vrt u Skoblarima

Autor: Branko Božić

27.06.2013. 22:00
Najljepši privlački vrt u Skoblarima

Foto: Branko BOŽIĆ



Presretni smo zbog osvojene prve nagrade jer smo je dobili zaista u žestokoj konkurenciji. Privlaka ima puno lijepih vrtova i okućnica, ističu Jadranka i Nera Skoblar


U nakani da općinu Privlaka učine što ljepšom i ugodnijom za ovoljetni boravak domaćih i inozemnih gostiju, vodeći ljudi Turističke zajednice na čelu s direktoricom Ureda Ivom Zorić i ove su godine proveli tradicionalnu ekološku akciju pod nazivom “Najljepše uređeni vrt i okućnica”. Cvjetni monitoring na terenu provelo je četveročlano povjerenstvo s predsjednicom dipl. ing. oblikovanja pejzaža mr. Helenom Ocelić Parić, a u njemu su još bili direktorica TZ-a Iva Zorić, Ana Šango i dipl. ing. agronomije Ante Šimunić.
Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da je najljepše uređeni vrt i okućnica ove godine u Privlaci u obitelji Jadranke i Darija Skoblara. Vrijednom i radišnom paru nagrada će po ustaljenoj praksi biti uručena za vrijeme “Privlačke noći”, koja će se kao svake godine održati 4. kolovoza i na kojoj će ove godine sudionike zabavljati poznato ime hrvatske zabavne estrade Dražen Zečić.
Ljepota vrta Skoblarovih ogledava se u šarenilu boja i zelenilu, kao i bogatoj paleti više od 60 vrsta cvijeća. Posebnu draž daje mu fontana, za koju gospođa Jadranka kaže da je podsjeća na seoski život preminule svekrve te privlački stoljetni kamen zvani “pamparat”, što su ga Skoblari dopremili iz njihovog vinograda.
– Presretni smo zbog osvojene prve nagrade jer smo je dobili, zaista u žestokoj konkurenciji. Znamo da Privlaka ima puno lijepih vrtova i okućnica. Ono nas motivira da ubuduće još u većoj mjeri se damo ovom lijepom poslu, kaže gospođa Jadranka te dodaje da cvijeće treba voljeti i sve oko njega raditi s ljubavlju.