Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stanovi se pretvaraju u apartmane, a hotel Zagreb nema sreće?!

Autor: Minja Gugić

27.06.2013. 22:00
Stanovi se pretvaraju u apartmane, a hotel Zagreb nema sreće?!

Foto: Zvonko KUCELIN



Na temu hotela Zagreb stalno se razgovara i pokušava pronaći rješenje. Ta priča nikada nije stavljena ad acta. Sve su opcije otvorene i prodaja i zajednička ulaganja i najam… – pojašnjava Ivo Dević, direktor Hotela Zadar


Sudbina hotela Zagreb nije zaboravljena i prekinuta priča. Na tu temu se neprekidno razgovara sve ove vrijeme još od 2001. godine kada je posljednji prognanik napustio hotel. Stalno razgovaramo i mi kao Uprava sa svoje strane i vlasnik hotela kako bi se našlo neko rješenje da hotel Zagreb opet bude u funkciji.
Jedino što je sigurno i do sada već poznato, jest da se odustalo od otkupa stanova u drugom dijelu zgrade jer je to bila “nemoguća misija”. Naime, stanari su tražili prevelike iznose. No, i dalje su sve opcije što se tiče dijela zgrade u kojoj je nekad bio hotel – otvorene i prodaja i neko zajedničko ulaganje više inevestitora i najam – istaknuo je Ivo Dević, direktor Hotela Zadar.
I vlasnik Milan Miletić je, podsjećamo, do sada sa svoje strane obavljao niz razgovora na temu hotela Zagreb i s bivšim gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i sa zadarskim stručnjacima iz Konzervatorskog odjela kada se pojavila ideja o mogućnosti proširenja dijela zgrade, ali i s nekim potencijalnim stranim investitorima što nažalost, ni do danas nije dalo rezultate.
A, Zadrani su posebno osjetljivi na hotel Zagrab jer ga smatraju dijelom gradskog identiteta i žao im je što moraju već dugi niz godina gledati njegovo propadanje. Taj je hotel najveća građevina nastala na mjestu krajem 19. stoljeća srušenih jugozapadnih gradskih bedema, koja je ostala čitava nakon savezničkih bombardiranja u Drugom svjetskom ratu. Izgrađena je 1900. godine i od samog početka je imala hotelski sadržaj. Tada je to bio hotel Bristol.
I dok se u stambenim zgradama u centru grada na Poluotoku, posljednjih par godina stanovi pretvaraju u apartamne i taj je trend uzeo sve više maha, veličanstvena zgrada hotela Zagreb na posebno atraktivnoj lokaciji još uvijek čeka sretno rješenje.