Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Fešta od vaterpola

27.07.2010. 22:00
Fešta od vaterpola


U predvečerje jučerašnjeg dana svoje snage, u sklopu vaterpolskog amaterskog kupa antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija VAKANZA, u revijalnoj utakmici odmjerili su zadarski novinari, ugostitelji i estrada. Zbog nešto hladnijeg mora odlučeno je kako se neće igrati dvije utakmice već jedna, a svaka ekipa je za pokazivanje svog vaterpolskog umijeća dobila dvije četvrtine. Trajanje utakmice bilo je podijeljeno na šest četvrtina.
Svečano otvorenje kupa, a s njim i revijalna utakmica, trebalo se održati inače u ponedjeljak, no zbog tehničkih problema povezanih sa strujom, ono je prebačeno za jučer.
– Negdje sam se zamjerio bogu vjetra jer uporno pojačava tramontanu, a izgleda da sam se zamjerio i Elektri kad mi stalno nestaje stuje. Ali utakmica će se održati, bio je odlučan Borut Gatara prije utakmice.
Odgoda otvorenja nije spriječila dobro raspoloženje pa se tako po završetku utakmice zabava sa zadarske rive preselila u caffe bar Yachting na Boriku gdje je vaterpoliste i publiku zabavljala grupa Scripta.
Za danas je predviđen početak natjecateljskog dijela programa koji će trajati nešto više od dva tjedna. U sklopu njega svoje snage odmjerit će sedamnaest ekipa, među kojima će prvi put nastupiti i jedna ženska.
Utakmice će se odvijati uglavnom svakodnevno, počevši od 16.30 sati. Finale kupa zakazano je za 13. kolovoza.