Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najbolji od svih gubitnika

27.07.2010. 22:00
Najbolji od svih gubitnika


Svi se u Zadru nadaju da će trupe Dalibora Zebića uspjeti protiv Karlovca anulirati onaj poraz iz Varaždina i pobjedom dokazati da se mogu ravnopravno nositi s ostalim prvoligašima
Prvoligaš sa Stanova u novoj je nogometnoj sezoni startao porazom u Varaždinu. Iako su se u NK Zadar nadali da bi start mogao biti uspješniji i da se iz grada baroka mogu vratiti neporaženi to se ipak nije dogodilo. Varaždinci su zgodicima iz dva prekida osigurali sva tri boda i zgoditak mladog Luke Begonje u samoj završnici utakmice samo je ublažio ovaj premijerni poraz. Da se razumijemo, “krojači” koji to više i nisu, ipak su Zadranima posve zasluženo skrojili gubitničko odijelo, tijekom svih devedeset minuta bili su momčad koja je pokazala više želje i htijenja za pobjedom. Zadar se trgnuo u drugom poluvremenu, ali više od jednog zgoditka nisu ni znali, ni mogli postići. Zadrov “krvnik” definitivno je bio Brezovac koji je s dva projektila odredio tijek varaždinke priče, njen zaplet i rasplet.
Devetoplasirani
Interesantno je nakon prvog kola pogledati ljestvicu na kojoj je Zadar trenutačno devetoplasirani klub. Sigurno bi na Stanovima potpisali takav poredak nakon posljednjeg kola Prve HNL, ali još će morati igrači Dalibora Zebića proliti puno znoja da bi tako nešto ostvarili. Poput Zadrana i njihovi kolege s Poljuda bi također bili vrlo sretni s trenutačnim poretkom na ljestvici s obzirom da najuvjerljivijom pobjedom kola nad Istrom drže čelnu poziciju. Raspoloženi splitski “bili” do vrha su napunili mrežu Istrijana i podgrijali atmosferu u gradu podno Marjana kako Hajduk u sezoni kada slavi 100 godina postojanja može biti prvak države. Definitivno može, ali hoće li to i ostvariti pitanje je. Možemo im poželjeti puno sreće da u tome i uspiju. Modri iz Maksimira su također bili uvjerljivi u prvom kolu. Deklasirali su povratnike u prvoligaško društvo Hrvatski dragovoljac rezultatom 4:1. To je i očekivano, ali postavlja se pitanje hoće li Dinamo moći na dvije fronte držati dobar ritam s obzirom da je kvaliteta njegove momčadi ipak manja s obzirom na prošlosezponsku. Vidjet ćemo. U svakom slučaju zna se koja dva kluba će se boriti za naslov, zar ne. Trenutačno trećeplasirani je sljedeći Zadrov suparnik na Stanovima – Karlovac. Momčad iz grada na četiri rijeke iznenađujuće lako i uvjerljivo na svom je terenu svladala Inter. Završilo je 3:0 što je dovoljno upozorenje Daliboru Zebiću i njegovoj momčadi. Identičan rezultat bio je i u Vinkovcima gdje je momčad Stanka Mršića u slavonskom derbiju “potopila” susjede iz Osijeka. Iznenađenje je da su Osječani tako lako potpisali “kapitulaciju” pred Vinkovčanima i zanimljivo će biti pratiti momčad s Drave koja se u pravilu budi tek nakon nekoliko kola. Još jedna momčad je bila uvjerljiva na startu prvenstva, Zagreb je u Kranjčevićevoj s dva gola Krstanovića i jednim Jurendića “onesposobio” Lokomotivu. Primili su pjesnici jedan zgoditak, ali to nije nimalo umanjilo njihovu uvjerljivu pobjedu. Dvije utakmice završile su minimalnom pobjedom domaćina. Rijeka je na Kantridi svladala novopečenog prvoligaša Split, a Slavenu Belupu to je pošlo za nogom protiv Šibenika. Još jedan raritet dogodio se u prošlom kolu, nije bilo niti jednog remija, a u svih osam utakmica slavili su domaćini.
Iskupljenje
Što nam donosi sljedeće kolo? Ono najvažnije za Zadrane zbivat će se na Stanovima gdje gostuje zahuhtali Karlovac. Svi se u Donatovom gradu nadaju da će trupe Dalibora Zebića uspjeti anulirati onaj poraz iz Varaždina i pobjedom dokazati da se mogu ravnopravno nositi s ostalim prvoligašima. Pritisak je dosta velik jer zna se što znači kada loše startaš u prvenstvo. Bod bi malo značio Zadru, a o porazu ne smijemo ni razmišljati. Vjerujemo da ovaj Zadar ima što za kazati i na kladionici bih upisao “jedinicu”. Uh, ako se kladionice upoće smiju spominjati u ovome trenutku. Nadajmo se da će Zadrani svojom izvedbom i borbenošću izazvati sreću koja će im biti itekako potrebna u tom susretu.
Trenutačno vodeći Hajduk će put Slavonije gdje će u gradu na Dravi pokušati Osječanima nanijeti i drugi poraz u prvenstvu. Ovaj dvoboj mogao bi pokazati jesu li “bili” spremni za pohod na naslov prvaka. Barem u slučaju pobjede. Dinamo će u drugom kolu ugostiti Rijeku koja nije briljirala u prvome kolu, ali je ipak, i to autogolom, slavila protiv Splita. Tko zna možda ih na Maksimiru prazbudi rika lavova iz zološkog vrta. Ako ih uopće ima u Maksimiru. Šibenik će na Šubićevcu pokušati isprati gorak okus poraza iz prvog kola, ali posao neće biti lagan jer im su goste stiže Stanko Mršić sa svojom Cibalijom. Europska liga im više nije na teret jer su oba kluba tu priču završila prije par dana. Hrvatski dragovoljac će ugostiti Lokomotivu. Tko će do do prvog troboda ili će prijateljski remizirati ostaje za vidjeti. Inter će ogostiti Slaven Belupo, Istra 1961 Zagreb, a Split Varaždin. Tko sumnja u to da će uzbuđenja biti napretek. Ako ne zbog nogometa, onda barem zbog “zaleđa”!