Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Virani i vikendaši došli na duhovnu okrjepu

27.07.2010. 22:00
Virani i vikendaši došli na duhovnu okrjepu


U organizaciji župnog ureda sv. Jurja i virskog svećenika don Stjepana Vinka, a uz potporu Zadarske nadbiskupije, na otoku Viru je održana četvrta po redu godišnja duhovna obnova pod geslom “Biblijski čovjek”. Ovo liturgijsko događanje, kojemu je za njegovog trajanja u osam dana u molitvi i prošnjama sudjelovalo preko osam tisuća vjernika i hodočasnika i to u prvom redu Virana i tamošnjih vikendaša, prvog dana otvorio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije Milivoj Bolobanić. Ostale dane molitvene aktivnosti uz asistenciju don Stjepana Vinka predvodio je poznati profesor teologije na zagrebačkom Teološkom fakultetu Tomislav Ivančić.
Počevši od prvog do posljednjeg dana obrađivale su se teme pod nazivom “Tko je čovjek”, “Bog, Stvoritelj i temelj čovjeka”, “Isus Krist Spasitelj i osloboditelj čovjeka”, “Duhovni život, bit i identitet čovjeka”, “Obraćenje i vjera – bit duhovnog zdravlja”, “Duh Sveti – izvor čovjekovog duhovnog zdravlja” te na koncu sažetak svega ogledao se u temi “Smisao života – vječni život”. Ovoljetna duhovna obnova vjernika i hodočasnika održana je na otvorenom i to na prostoru između novosagrađenog oltara te svetišta sv. Jurja i crkvenog zvonika. Čitavo osmodnevno događanje svojim su nastupima uveličali mladi glazbenici pristigli iz Zagreba pod dirigentskom palicom virske gore lista Krešimira Miličevića.
– Presretan sam i oduševljen što je ovako veliki, sveti događaj protekao u lijepoj, mirnoj i molitvenoj atmosferi. Zahvaljujem se našoj Zadarskoj nadbiskupiji, svim vjernicima i hodočasnicima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom događaju. Ipak, posebno bih se zahvalio našem dragom i uvijek rado viđenom gostu profesoru Tomislavu Ivančiću, koji je i ovoga puta sa svojim toplim riječima svih nas koji smo s njim sudjelovali u duhovnoj obnovi iznova “napojio” riječju Božjom, kazao nam je po okončanju ovog liturgijskog događaja virski župnik don Stjepan Vinko.