Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Zadarfest” odgođen do daljnjeg

27.07.2011. 22:00
“Zadarfest” odgođen do daljnjeg


Zadarski festival zabavne glazbe Kukljica 2011. dosegao je svoj bizarni klimaks. Nakon brojnih problema u organizaciji, otkazivanja pjevača i najavi tužbi, prva večer u Kukljici nije održana jer je – padala kiša. Izvođači su (uglavnom) stigli, dio žirija je bio tu, gledatelji su se opremili kišobranima ali organizator nije predvidio mogućnost natkrivanja bine zbog kiše.
Čekalo se sve do zadnjeg trena da bi u 21.15 sati na binu stupila voditeljica festivala Vesna Benić i publici priopćila kako se prva večer prebacuje za sutra  (danas, pr.a) u vremenu od 18 do 20 sati, nakon čega bi se u 21 sat krenulo s programom druge večeri. Vlasnicima kupljenih ulaznica savjetovala je da ih sačuvaju zbog povrata novca.
Uz probleme s kišom, organizatori su pokazali i manjak umijeća kada su u pitanju sami natjecatelji. Naime, na glasačkom listiću prve večeri koji je trebao sadržavati dvadeset imena, bilo ih je samo devetnaest. Nedostajalo je ono od klape Sol, čiji članovi su zbog toga odlučili povući iz festivala, no kako je ubrzo uslijedila kiša i otkazivanje programa informacija nije uspjela stići do publike.
– Nastup klape Sol prvotno je bio predviđen za drugu večer, no kako su tog datuma bili zauzeti zamoljeni smo u ponedjeljak da im prebacimo nastup u prvu večer. To smo i napravili međutim nisam bio u mogućnosti korigirati glasačke listiće, zbog čega smo planirali promjenu najaviti kroz program, kazao je organizator festivala Damir Bucić svoje razloge za izostanak imena klape sa spornih listića.
U međuvremenu, tijekom dana donesena je i odluka kako se festival u potpunosti odgađa do daljnjega zbog najavljenog lošeg vremena i za drugu večer. Nakon što se posavjetuje sa sudionicima festivala Bucić bi trebao, kaže, znati novi datum.