Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Karamarko u Zadru: Dilber će biti na čelu Odbora za branitelje

Autor: Marija Knežević

27.07.2012. 22:00
Karamarko u Zadru: Dilber će biti na čelu Odbora za branitelje

Foto: PIXELL



adni sastanak sa koordinatorima HDZ-a iz dijaspore okupio je šezdesetak hrvatskih iseljenika, županijski vrh stranke i Karamarka


Nakon što sam ja pobijedio na unutarstranačkim izborima Željko Dilber je odlučio ući u HDZ, sada je i u Županijskom odboru i vjerujem da će biti pristati biti predsjednik Odbora za branitelje na nacionalnoj razini. To je naš vrlo ozbiljan prijedlog koji ima šanse da se uskoro realizira, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je u Zadar došao na sastanak predstavnika koordinacija HDZ-a u iseljeništvu s izaslanstvom Hrvatske demokratske zajednice .
Radni sastanak sa koordinatorima HDZ-a iz dijaspore okupio je šezdesetak hrvatskih iseljenika, županijski vrh stranke i Karamarka. Došao je i novi član stranke Željko Dilber te Božidar Kalmeta, Ana Lovrin, Nevenka Marinović… Ovo je prvi put nakon 14 godina da se stranka i članovi dijaspore sastaju na ovakav način i u ovolikom broju.
– Koristimo vrlo jednostavnu formulu oživljavanja Hrvatske demokratske zajednice, a ovakvo jedinstvo je bitno za uspjeh hrvatske države. Nije dobro da dijaspora bude zapostavljena u stranačkom radu, a smatram da je prije bila, kaže Karamarko.
Odbio je govoriti o novcu koji na stranački račun stiže preko donacija iseljenika. Kazao kako ne zna koliki je broj iseljenika u HDZ-u, ali se pohvalio da su, što se toga tiče, najjača hrvatska stranka. Na susret su došli simpatizeri stranke iz europskih država, ali i iz Australije, Kanade, SAD-a…


 SDP DIJELI IZBORNO-RATNI PLIJEN




Predsjednik HDZ-a oštro je komentirao smjene u MUP-u koje provodi ministar Ranko Ostojić.
Ova Vlada je pobjedu na izborima dočekala kao priliku da podijeli izborno-ratni plijen.Podijelit će sva mjesta u javnim poduzećima, u ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu unutarnjih poslova. Mi smo izvršili depolitizaciju MUP-a i ravnateljstva policije, a oni nastoje ubaciti što više političkih podobnika na ključna mjesta u policiji. Pokušali su mijenjati zakon o policiji pa su obili šamar od Europske komisije jer smo mi taj zakon uskladili kako bismo zaključili pogjavlje 23. Ovo što rade je neozbiljno igranje sa sudbinom.


 Nedopustivo je da druga država odlučuje o Pelješkom mostu


Karamarko je komentirao i ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović kojim bi se prepustio dio hrvatskog teritorija Bosni i Hercegovini, dok bi BiH dala suglasnost za izgradnju Pelješkog mosta.
– Pelješki most će biti izgrađen i ne vidim zašto bismo sada od toga radili veći problem. BiH je naša prijateljska zemlja. Most je biti sagrađen tako da će oni imati i siguran i kvalitetan pristup neumskoj luci i most mora biti realiziran. Ne možemo dopustiti da druga država odlučuje o sudbini tog mosta.