Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Glasovac, Sabljar-Dračevac, Vidov i Stojanov ušli na listu

27.07.2016. 22:00
Glasovac, Sabljar-Dračevac, Vidov i Stojanov ušli na listu


Sudeći prema jučer objavljenim informacijama o izbornim listama Narodne koalicije predvođene SDP-om, u tzv. zadarskoj, IX. izbornoj jedinici vrh SDP-a odbacio je sve prijedloge zadarske gradske organizacije, osim Sabine Glasovac koja se plasirala na visoko treće mjesto i njoj je, sudeći prema dosadašnjim rezultatima koje je lijeva koalicija postizala u ovoj izbornoj jedinici, ulazak u Sabor zajamčen.
Omerka Šarić, Erol Gaši i Irena Dragić koji su, uz Sabinu Glasovac, također predloženi za listu, nisu u nju upali, dok su se oboje kandidata županijske organizacije zadarskog SDP-a, Renata Sabljar Dračevac i Duško Vidov našli na listi, i to Vidov na petom mjestu, a Sabljar Dračevac na osmom.
Na 13. je mjestu liste, prema objavljenim informacijama, zadarski HNS-ovac Milan Stojanov, dok HSS i HSU iz Zadarske županije nisu dali svoje kandidate u IX. izbornoj jedinici. Jedanaesto mjesto na listi Narodne koalicije u ovdašnjoj izbornoj jedinici rezervirano je za Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU) i vrlo je izgledno da ono pripadne generalu Veseljku Gabričeviću, članu Predsjedništva HSU-a iz Splita. HSS doduše ima kandidata, iako ne iz Zadra nego iz susjedne Ličko-senjske županije, i to Hrvoja Račića, načelnika Lovinca, inače sina pokojnog Pave Račića, dugogodišnjeg dožupana Zadarske županije.
Listu Narodne koalicije u IX. izbornoj jedinici predvodi SDP-ovac Ranko Ostojić.